subota, 29. lipnja 2024.

Rambo Amadeus u Visu


 Grad Vis, napokon, je dobio festival kakav zaslužuje. Na Prirovu, nedaleko isejskog kazališta, odvija se Island Vis Music Breeze Festival. Festival je otvorila Lana Janjanin i njen kvartet. Prekrasne jazz balade i odlična najava festivala.


Poslije Lane nastupao je Rambo Amadeus i Makedonski nacionalni jazz orkestar. Rambo i jazz? Odlično je funkcioniralo, aranžmani i glazbenici su svršeni, i glazba bi savršeno funkcionirala i bez Ramba. 


Rambo je bio šlag na torti. Njegovo recitiranje, uvodi i gitara, ja bi volio da je više svirao, bezgešno su bili uklopljeni u jazz obrade njegovih klasika.

Na binu je doveo i opernu pjevačicu da, između ostalog, pjevanju onu njegovu: Rambo je..... se, e sad ovo je pristojan blog, pa ne ću napisti tu riječ, nego je sami pročitajte na ruci Talijanke.

I sad, koja je vjerojatnost da za vrijeme dok su pjevali, to što su pjevali, Talijanka ima na ruci ispisano to što su pjevali, da ja sjednem, u jednom trenutku, do nje da ih fotografiram i da mi ona pokaže i dozvoli fotografirati ruku. A jebiga najjači sam.

Na zahtjev publike, za bis,  Rambo Amadeus otpjevao je Čobane.

Ako ste večeras napravili kardinalnu grešku i propustili ovaj spetakl, večeras nemojte, jer nastupa Vlatko Stefanovski.

Nema komentara:

Objavi komentar