srijeda, 1. svibnja 2013.

Parvi moj


Svima koji žive od svog rada, sadašnjeg ili minulog, onima koji bi radili kad bi imali posao, čestitam Praznik rada, u svoje ime i ime viških laburista.
Lavurat za poja organizira čišćenje okoliša kod PZ Podšpilje, bunara Studenac i Doma Marine zemlje, a tradicionalni fažol je u 13 sati u Marine zemlju.
A laburisti poručuju:
"Hrvatski radnici, zajedno s onima koji bi htjeli raditi a radna su im mjesta ukrali, zajedno s onima koji su čitav život radili a od mirovina ne mogu živjeti, zajedno s mladima koji u ovoj zemlji ne mogu raditi jer za njih nema mjesta, svi bi se trebali okupiti i zajedno kriknuti – Dosta je bilo! Dosta je bilo krađa, lopovluka, mita, korupcije i skandala koji se svakodnevno otkrivaju! Dosta je bilo bogataša koji svakog dana postaju sve bogatiji i trećine stanovništva Hrvatske na rubu bijede i gladi! Dosta je bilo „naših“ ljudi s partijskim knjižicama i onih koje partije uhljebljuju a ne rade ništa! Dosta je bilo banaka koje nas pljačkaju i izbacuju iz kuća! Dosta je bilo kredita koji se otplaćuju u drugačijim valutama od onih kojima nas plaćaju! Dosta je bilo Hrvatske koja nije naša! 
 A što hoćemo? Hoćemo pravednu državu u kojoj vladaju sposobni, posvećeni općem dobru! Hoćemo posla i pravde za sve, ne samo za one s partijskim knjižicama! Hoćemo plaće dostojne čovjeka, pa makar gazde i ne mogli mijenjati mercedese svake godine! Hoćemo da nam se djeca mogu školovati i dobiti šansu ovdje, u zemlji za koju smo se borili! Hoćemo da nas se pita kad se donose odluke važne za sve nas! Hoćemo da nas se izvještava pošteno o onom što se događa, a ne onako kako to diktiraju gazde i njihovi politički poslušnici. Hoćemo rada, kruha i dostojanstven život! Sve ono za što se radnici bore i na 1. svibnja već više od stoljeća. Hoćemo ono što smo imali i što su nam oteli! I dobit ćemo to. Nema sile koja nas može zaustaviti."

3 komentara:

  1. Bravo imate moj glas

    OdgovoriIzbriši
  2. Evo na parvi maja i da jo budem parvi u čestitonju.

    Sve pohvale i to je ono što nama treba.

    TO I NIŠTA DRUGO!!!
    BRAVO!

    OdgovoriIzbriši
  3. Treba sve kriminalne maknuti sa političke scene.
    Eto su Sanadera uhvatili ali on je samo "žrtveni jarac" bio za ulazak u EU a ima ih i gorih od njega. I to su sigurno neki koji su ga i žrtvovali bilo direktno ili indirektno da bi oni ostali u tami neprimjećeni. Ne kažem da on nije kriv . To neka se on dokazuje. Ali treba svih na isti način maknuti i spasiti što se je ostalo od ove jadne države. Vjerujem da će narod prihvatiti sve što bude trebalo za spas. I ja želim spas sviju nas.

    OdgovoriIzbriši