četvrtak, 5. siječnja 2017.

HDZlukova mantra: prodaj, prodaj



Najgora vlada u povijesti Hrvatske, vlada Oreškovića, a koju je Plenković do kraja podržavao, uspijela je prodati Končara. Poduzeće koje je u prethodne dvije godine imalo rast prihoda od 8,8 %, dok je u svijetu rast prihoda 3,1 %, a u Evropi 2% (izvor: Večernji list). Ušminkana Plenkovićeva vlada nastavlja sa istom neoliberalnom mantrom: prodaja, prodaja! 
HDZ-Mostova vlada ima namjeru prodati 25% HEP-a da bi se kupila INA, ona ista čija su upravljačka prava prodali (HDZ), tako da MOL sa manje od 50% vlasništva može odlučivati kao da ima 100% vlasništva. Energija je važna za neovisnost svake države, a o kakvoj se bedastoći radi dosta je znati da se u okviru HEP-a nalazi i distribucijska mreža, koja je od izrazitog strateška značaja.
Ali u konačnosti, ovdje se uopće ne radi o kupovini Ine, nego isključivo o prodaji HEP-a. Zašto! Zato što će se INA nakon eventualne kupnje ponovo prodati. I kad se bude podvukla crta prodana će biti i INA i HEP.
U 2015. godini najveću dobit ostvarila je HEP grupa i to 1,9 milijardi kuna, a najveći gubitak ima INA u iznosu od 1,4 milijarde kuna.
Da cirkus bude veći, oni veliki hrvati koji su prodali 7% Ine iz Fonda branitelja, sada traže i dio HEP-a. Da bi i to prodali kad im bude u interesu, kako je prodaju Ine objasnio hrvatina Đakić. A državni interes tko šiša!

Nema komentara:

Objavi komentar