leccino je u prvoj košari
Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva izdala je petu preporuku određivanja tehnološke zrelosti maslina:
Preporuka za maslinare Južne Dalmacije: praćena sorta LECCINO spremna je za branje, a lokaliteti na kojima su vršena uzorkovanja su otok VIS i Orebić na PELJEŠCU.
Također, za sortu LECCINO, prema sadašnjoj analizi i usporedbi s vrijednostima iz prošle godine, optimalnu tehnološku zrelost i preradu u ulje očekuje se za 7 dana u područjima Zapadna obala Istre (Sjeverni i Južni dio) te Sjeverna Dalmacija, Zadarska županija, gdje je bila provedena analiza uzoraka. Maslinari, koji imaju veći broj stabala, mogu krenuti s berbom.
Preporuka se bazira na maslinama ubranima 4.11.2019. i analizi koju radi NIR analiza d.o.o. Zagreb.
Također, za sortu LECCINO, prema sadašnjoj analizi i usporedbi s vrijednostima iz prošle godine, optimalnu tehnološku zrelost i preradu u ulje očekuje se za 7 dana u područjima Zapadna obala Istre (Sjeverni i Južni dio) te Sjeverna Dalmacija, Zadarska županija, gdje je bila provedena analiza uzoraka. Maslinari, koji imaju veći broj stabala, mogu krenuti s berbom.
Preporuka se bazira na maslinama ubranima 4.11.2019. i analizi koju radi NIR analiza d.o.o. Zagreb.
Nema komentara:
Objavi komentar