nedjelja, 18. travnja 2010.

Izložba fotografija u Gradu Komiži



Dinko Božanić postavio je u Gradu Komiži interaktivnu izložbu fotografija pod nazivom: Zaboravljene face Komiže. Prikazani su porteti komižana iz tridesetih godina dvadesetog stoljeća, izrađenih iz negativa pronađenih u škrinji na smetilištu.
U katologu izložbe Joško Božanić napisao je: "Izložba "Zaboravljene face Komiže" zamišljena je kao interaktivna. Iz crvotočne škrinje sa smetlišta oživljeni likovi pojavljuju se poput duhova pred lica radoznalih današnjih Komižana kojima je uz svaki portet ponuđena olovka i papir da se sjete imena, nadimka, anegdote, šale. Tako nastali zapis bit će pak novi izložak u novoj postavi ove izložbe kao dokument o susretu živih i mrtvih, kao dokument o protoku vremena u kojemu je u dijeliću sekunde zamrznuto zaboravljeno lice zaboravljene Komiže." I stvarno, uz svaku fotografiju komižani su dopisali imena, nadimke i anegdote vezane za portet.
Dinko Božanić rođen je 1975., predaje u Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu na kolegiju Umjetnički film i video. Autor je, između ostalog, niza dokumentarnih filmova, a za svoj film "Migranti" dobio je 2003. u Firenci nagradu za najbolji dokumentarni film.

Nema komentara:

Objavi komentar