srijeda, 5. prosinca 2012.

Tko koga ... oko Prostornog plana?


Jučer je otvorena javna rasprava o Prostornom planu Splitsko-dalmatinske županije. Plan je predstavljen u Domu za starije na Zenti. Predstavljanju plana prisustvovali su i gradonačelnici i načelni jedinica lokalne rasprave. Nisam vidio da je prisustvovao netko iz izvršne vlasti Grada Visa, a imali su što čuti. 
Moja je osnovna primjedba bila da se kod određivanja ugostiteljsko-turističkih zona treba pridržavati pravila održivog razvoja i da se oni toga nisu pridržavali. Pitao sam zašto nisu uvažili zaključak Gradskog vijeća Grada Visa o ukidanju zona Zaglav, a oni su odgovorili da u toj fazi nije bilo bitno mišljenje predstavničkog tijela nego samo izvršnog tj. gradonačelnika. Po tome ispada da je gradonačelnik Grada Visa predlagao drugačije od Gradskog vijeća. Fino su rekli gradskim vijećnicima da do njihovog mišljenje drže kao do lanjskog lišća. Mislim da se županijske službe izvlače i koriste neznanje gradske vlasti kako bi radile po svom. Štoviše, oni kažu da su na prijedlog Grada Visa (ne kažu koga točno) ukinuli turističku zonu u Samogoru i na prijedlog gradske vlasti predložili novu zonu na Punti Biskupa.
Puno se pitanja time otvara i postavlja se pitanje što je istina: kakav je stav gradonačelnika, kakav je stav gradskog vijeća ili se radi o muljanju županije?
Rok za javnu raspravu je 15 dana, pa pogledajte i dajte svoje primjedbe na Prostorni plan Splitsko-dalmatinske županije.

Broj komentara: 6:

  1. Kome je u interesu Punta od Biskupa? Jedino onima koji su je prodali(prodavatelj poznat) i onima koji su je kupili (jako dobro poznata gospođa) koja je prodavatelju obečala još novaca ukoliko to bude građ.zemljište!!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To što je netko prodao, a drugi kupio ne mora značiti da je to loše. Treba procijeniti da li se privatni interes može uklopiti u ono što se zove javni interes. Gradsko vijeće i gradonačelnik su predstavnici javnog interesa i bez njih (bez obzira što o njima netko misli) ne smiju županijski biokrati odlučivati o Visu. Po meni bez šireg uvida i dogovora javnosti (npr. referendum) takve stvari bitne za grad ne smiju ni krenuti u proceduru.

      Izbriši
  2. Onima kojima nije jasno: ne propuštam komentare kojima se anonimno netko konkretan optužuje za nešto, pa makar, možda, i bili u pravu.

    OdgovoriIzbriši
  3. evo u slobodnu čovik je sve lipo objasnija koja je "igra"
    http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/195996/Default.aspx

    OdgovoriIzbriši
  4. Za Vis je napravljena greška, zona Zaravniče je ukinuta.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i u prikazu nije uvrštena zona na Zaglavu ni zona Parja ni zona Barjoška

      Izbriši