petak, 21. prosinca 2012.

Viški Odbor za urbanizam - primjedbe na Prostorni plan SDŽ


Odbor za urbanizam, prostorno planiranje i infrastrukturu, Gradskog vijeća Grada Visa, dao je, tijekom javne rasprave, primjedbe na Prijedlog Prostornog plana Splitsko-dalmatinske županije. Njihove primjedbe donosim u skraćenom obliku:
A) Popis županijskih cesta dopuniti sa: Obilaznicom Vis ( Rugonja-Češka vila) i Vis-Napoje-Milna-Podstažje-Rukavac, te da se u grafičkom dijelu infrastrukture ucrta cesta od Stončice do Milne.
B) Brisati turističke zone: Zaglav i Punta Biskupa.
Za Zaglav obrazlažu:.......predstavlja primjer daljnjeg zauzimanja obalne crte građevinskim objektima......neriješena infrastruktura. Navode da je kupoprodaja izvršena u vrijeme trajanja procedure osnivanja zone, te da je velika vjerojatnost da je kupac imao saznanja da će predmetno poljoprivredno zemljište biti prenamjenjeno u građevinsko, te da je predmetna zona utvrđena izvan redovne procedure uz neprestalno protivljenje grada Visa.
Za Puntu od biskupa navode da je: "ogledni primjer besmislenosti ovakvog načina planiranja izdvojenih zona ugostiteljsko-turističke namjene."
C) Da se luka Vis dopuni i kao djelomično izgrađena luka nautičkog turizma i uvaži već postojeća i planirana situacija.
U potpisu je predsjednik Odbora Miće Radišić.

2 komentara:

  1. A turistička zona u Rukavcu je, kao, u redu?
    Na Visu ne mogu funkcionirati ova dva hotela koja imamo,a bivši vojni objekti, od kojih su neki na atraktivnim pozicijama, zjape prazni i neiskorišteni.
    Ljudi na Vis dolaze jer nema takvih zona kakve se predviđaju - baš zato ga vole.
    Treba urediti ta dva hotela, možda ih i proširiti, povećati im kapacitet; treba urediti Češku vilu, Samogor; treba preurediti već postojeće zgrade u niz malih, atraktivnih hotela.
    Poništimo snove Acalinoviću, Meštrovićki (Punta od Biskupa), braći Leko (Zaglav) i sličnima. Ne dozvolimo ostvarenje ni jedne od ovih zona!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Snovi svih su legitimni, jedino je žalosno što oni koji trebaju štititi javni interes to ne rade. U ovoj fazi to bi trebala biti županija, ali nažalost županijski političari štite špekulativni kapital.

      Izbriši