utorak, 15. lipnja 2010.

Kruzer u viškoj luci


U sezoni, svaki utorak u luku Vis pristiže crusier La belle de l Adriatique. Plovi na ruti Dubrovnik-srednje dalmatinski otoci-Kotor-Dubrovnik.
Može ukrcati oko 200 putnika, a cijena sedmodnevnog aražmana je 1260 eura.
U Visu se zadržava kratko, a nisam primjetio da se pokušava putnicima pristupiti organizirano, ponuditi im sadržaje i naplatiti ih. Tipićno za Vis, a 200 putnika i nije baš malo, pogotovo sada u predsezoni.
I ovaj bager u prvom planu je tipičan za naše posle. Zašto sve na vrijeme isplanirati i uraditi, valjda se misli da turisti guštaju provlačiti se uz bagere i skakutati po izrovanim ulicama.

Broj komentara: 7:

  1. Evo vam prilike kao puno pobjeglih, kad imate novu direktoricu, koja je došla iz Splita već od nove godine, šta se napravilo za turizam otoka odtada i ovaj tjedan, koji su vam pozitivni rezultati pored onih brojnih negativnih komentara..???

    OdgovoriIzbriši
  2. Bravo!!!! Za neke je radna sezona i počela...turistička i gradbena obe se rade pomalo i istovremeno...tipično za Vis!

    OdgovoriIzbriši
  3. Nije mi jasno odakle obraz gradskim vlastima da 01.06. zabrane sve građevinske radove obrtnicima i malim poduzetnicima, a sami izvode ovakve zahvate koji su sramota za cijelo misto.

    OdgovoriIzbriši
  4. E, baš, posebno se slažem sa ovim zadnjim komentarom, to je uvjek tako, a mi mali bojimo se svake kazne, jer nam treba svaka kuna da proživimo obitelj, a u turizmu ne daju nam prilike da radimo...absurd i sramota za grad i RH!

    OdgovoriIzbriši
  5. dobro niste primjetili da se postupa organizirano i blablabla, al jeste li možda primjetili da iz tog kruzera izlaze penzijoneri.

    i šta njima ponudit, kad pijem kafu u rive pari mi se da će svaki cas nikoga kulpat od njih.

    al to je oličenje viškog turizma i življenja.

    JER KUME NI KAD PUNO JE POSLA

    OdgovoriIzbriši
  6. hahaha..takvo nešto još nikad čuo..od čega smo onda mi živjeli kad smo zarađivali baš na penzionerima, koji uvjek daju zadnje pare, da nešto još dožive u životu svom...koji je to bio adrenalin tada i koliko love..a ne daju nam priliku pokazat Visu, kako se radi...sa tkvami stavom sličnim vašemu, neče se nikad ništa promjeniti! Vis stoji u duhu vremena..e jadni taj vaš turizam!

    OdgovoriIzbriši
  7. A šta mislite da u drugim destinacijama gdje dolaze kruzeri nisu "penzići", pogledajte Dubrovnik naprimjer. Činjenica je da čitava EU ima godišnji u 7 ili 8 mjesec. Ako želiš imati predsezonu i podsezonu i kruzere "penzići" su neminovnost svima pa i nama. I šta fali njima, dobronamjerni su, imaju mirovine o kojima naši mogu samo sanjat i to ne samo penzići nego i aktivni koji još rade. Zašto ime ne ponudimo nešto, i zašto ne ostave koji eur na Vis, to je pitanje, a ne hoće li koga kolpat

    OdgovoriIzbriši