utorak, 1. veljače 2011.

Hrvatski laburisti - pismo vladi RH


Hrvatski laburisti-Stranka rada pokrenula je akciju potpisivanja pisma vladi Republike Hrvatske:

SEDAM GRIJEHOVA ZBOG KOJIH OVA VLADA MORA ODSTUPITI

Za grijehe koje je ova vlast u sedam godina počinila prvo mišlju, potom riječju a najviše djelom i propustom, ne bi bila dovoljna podeblja knjiga, a kamoli ovo pismo. Zato ćemo vas, koji živite od svojeg (minulog) rada ili bezuspješno tražite posao, podsjetiti na “samo” sedam glavnih grijehova zbog kojih vlast mora odstupiti.


1. grijeh: OHOLOST vlasti koja se – čim je primila uzde u ruke – odmetnula od građana. Umjesto da se posveti vama, Vlada misli na sebe. Vlada ne služi vama, ona upravlja vašim životima.
A predlagali smo im da dužnosniku prestane mandat ako se dokaže sukob interesa. Nisu htjeli!

2. grijeh: POHLEPA i lakomost, za apsolutnom moći i novcem, na osobnim računima i stranačkim crnim fondovima. Sebi i svojima priskrbili su sigurnost, a radnicima ulicu i burzu.
A predlagali smo im da naprave reviziju svih 14 kategorija povlaštenih mirovina, da ih sve ukinu i iz mirovinskog sustava izuzmu sve mirovine koje nisu temeljene na stažu, osiguranju i plaćenim doprinosima. Nisu ni to htjeli!

3. grijeh: ZAVIST prema vrsnijima od sebe. Zavidi na hrabrosti onih koji se usude braniti nacionalne i interese radnika. Zavidi na čistim rukama i obrazu, na poštenju i iskrenosti, odlučnosti i solidarnosti.Na svemu što ona sama nema.
A predlagali smo im da ne proganjaju pametnije od sebe, da maknu ljepljive prste iz javnih poduzeća. Nisu htjeli!

4. grijeh: SRDŽBA na sve one koji im se ne dive. Zbog čega? Sustavne, višegodišnje pljačke i uništavanja industrije?!
A tražili smo da vrate narodu sve što je ukradeno u privatizaciji, da vrate harač kojim smo svi mi punili kasu dok su ju oni - praznili. Da vrate narodu ono što su ukrali posljednjih 7 godina. Nisu htjeli!

5. grijeh: BLUD jer zlorabi druge radi vlastita zadovoljenja i zadovoljenja najbogatijih. Blud, jer pljačka siromašne, kako bi bogate učinila još bogatijima, blud, jer podržava visoke kamate i deviznu klauzulu.
A predlagali smo im da neisplatu plaća i neplaćanje doprinosa proglase kaznenim djelom. Predlagali smo im da ukinu deviznu klauzulu na bankarske kredite i pomognu prezaduženim građanima. Nisu htjeli!

6. grijeh: NEUMJERENOST i proždrljivost u nezasitnoj težnji za vlašću. Pola Vlade je pritvoreno,osuđeno ili se sumnjiči za kriminal, ostatak je nesposoban spriječiti afere ili ga indiferentošću i skrivanjem potiču, a ipak se grčevito drže vlasti.
A predlagali smo im, da državnim dužnosnicima koji su pritvoreni, osuđeni na zatvor ili su u bijegu, uskrate pravo na plaću. Nisu htjeli!

7. grijeh: LIJENOST ili NEHAJ u obavljanju posla za koji ih plaćamo. Prave nas budalama i uživaju u privilegijama koje vi ne možete ni sanjati.
A predlagali smo im da prosječnu mirovinu postupno podignu s 40 na 50 posto prosječne plaće, minimalnu plaću sa sadašnjih 39 na 42, a postupno na 50 posto prosječne plaće. Nisu htjeli!

Za sebe su napravili sve! A za vas?

Ako se slažete da je ova vlast počinila makar i jedan od ovih sedam grijehova i ako mislite da je činjenje tih grijehova i vama sjelo na leđa, potpišite ovo pismo za ostavkom Vlade.
Broj komentara: 6:

 1. predizborna kampanja, ništa drugo. Gdje su bili do sad. Izbori su ionako jako brzo, tako da prijevremena ostavka vlade ništa ne znači.

  OdgovoriIzbriši
 2. Hrvatski laburisti - Stranka rada postoji manje od godinu dana, a jedina su stranka koja je prikupljala potpise za referendum. Bitno je u stvari da se prvi put pojavila stranka koja zastupa rad kontra kapitala. I brzo raste okupljajući sve one koji ne vjeruju ni ovima na vlasti, ali bogami ni opoziciji.

  OdgovoriIzbriši
 3. gdje se potpisuje u dubrovniku??

  OdgovoriIzbriši
 4. Sve informacije imate na www.laburisti.com

  OdgovoriIzbriši
 5. kako je predstavljao radnike tako sada zastupa narod. na račun radnika ukrca se u HNS i u sabor. mandat je partija sad želi privić pažnju na sebe kako bi mu narod produžija saborku plaću. gotovo je Lesar. Nećeš bez haenesa nigdi. U sabor možeš kroz esdepe ili hadeze. hadeze te neće pa ostaje samo esdepe. a osim ove dvi strane samo će kerum i kajin uć u sabor. zbogom bivši sindikalisto, malo su ti bile svinjske polutke.

  OdgovoriIzbriši
 6. Ankete za Hrvatske laburiste, koji postoje manje od godinu dana, daju 1-3 mandata.A tek su počeli i Lesar sigurno prolazi.
  A što se tiće sindikata svatko tko imalo nešto zna o sindikatima zna da je upravo Lesar najzasluženiji što u RH imamo kolektivne ugovore. Ja kao ex sindikalni povjerenik JP "Promet" Split, iz tih godina, to dobro znam.

  OdgovoriIzbriši