srijeda, 20. veljače 2013.

Završno izvješće o simpoziju "Uvod u anatomiju otoka"



LAVURAT ZA POJA DRAGOVOLJNA NESTRANAČKA I NEPROFITABILNA UDRUGA GRAĐANA PODŠPILJE, ZADRUŽNI DOM, OTOK VIS

 PREDMET: Poziv na tematsku sjednicu Udruge LZP, koja će se održati dana 28. veljače 2013.g. u17,00h u gradskoj vjećnici Grada Visa

Udruga “Lavurat za poja” je u 2012.g. organizirala i realizirala prvi u petogodišnjem nizu programa “Anatomija otoka”, simpozij pod nazivom “Uvod u anatomiju otoka” i radionicu “Nova Issa-mogućnosti uklapanja lokaliteta grčke Isse u kulturnu i turističku sliku grada Visa” Nakon radionice "Nova Issa", organizator je predvidio izložbu studentskih radova, koja bi najprije bila odrzana na Visu, a zatim u Splitu, Zagrebu, Ljubljani i Tokyo-u. Na radionici su grupe studenata arhitekture s fakulteta iz Japana, Slovenije i Hrvatske (Zagreb i Split) predvođene svojim profesorima – mentorima, izradile šest prijedloga - radova, koji su i međusobno kompatibilni, te izvedivi kao jedan udruženi projekt mogućnosti poboljšanja kulturne i turističke ponude grada i otoka Visa, a bez velikih financijskih ulaganja. Realizaciju projektnih prijedloga izveli bi u suradnji sa udrugom “Provislo” iz Visa i uz stručnu pomoć mr.sc. Borisa Čarga. Mišljenja smo, da bi s ovim prijedlozima trebali upoznati sve zainteresirane i potencijalne dionike u realizaciji predloženih idejnih rješenja. 

 DNEVNI RED SJEDNICE:
1. Završno izvješće o simpoziju “Uvod u anatomiju otoka”
2. Završno izvješće o radionici “Nova Issa- mogućnosti uklapanja lokaliteta grčke Isse u kulturnu i turističku sliku grada Visa”
3. Prezentacija projektnih prijedloga sa radionice “Nova Issa”
4. Prezentacija projekta “Korzo stare Isse”
5. Diskusija o prijedlozima
6. Najava simpozija i radionice 2013.g.
Završna izvješća Ad.1. i Ad.2. možete vidjeti na www.anatomija-otoka.com

 Za tim “Anatomije otoka”
 Antonijeta Martinis i Boško Budisavljević

Nema komentara:

Objavi komentar