nedjelja, 31. svibnja 2015.

Narušavanje javnog reda i mira u parku na Ravnici


Hrvatski laburisti - Stranka rada, ogranak Vis, dostavio je gradonačelniku Grada Visa zahtjev građanina da se uspostavi javni red mir u parku na Ravnici, koji stalno narušavaju turisti. U zahtjevu, podnesenom i u ime svih okolnih stanara, predlaže se i kako sistemski riješiti navedenu problematiku: 
"Javni red i mir u parku na Ravnici
Slušajući saborsku raspravu koja se odnosi na radno vrijeme ugostiteljskih objekata, a koje ce sada moći određivati lokalna samouprava osjetio sam potrebu da nešto rećem po tom pitanju. Sezona na Visu još nije ni poćela, a već se događaju nemile scene u noćnim odnosno ranojutarnjim satima. Neartikulirana dernjava pijanih i tko zna kakvih još nazovi gostiju u noćnim satima. Sjetivši se lanske godine kada su se događale nemile scene (opijanja, urlanja, drogiranja i mnogo toga neprimijernog) u parku u centru Visa uoćio sam da ni ovo lijeto neće biti mirnije. Pošto sam građanin Visa koji shvaća da je Vis turistička destinacija za mlađu populaciju "turista" smatram da i mi građani moramo imati minimalna prava a to je pravo na miran san. Lani sam upozoravao gradonačelnika, policiju i komunalnog redara na nemoguće uslove noćnog odmora i dobivao nesuvislne odgovore tipa "pa što hoćeš lijeto je". Predao sam i službeni dopis u općinu ,ali pojeo je vuk magare. Općina Vis je donijela uredbu o javnom redu i miru stavka lll članak 21. te o zabrani konzumacije pića na javnim površinama članak 5. iste uredbe. Toga se nitko ne pridržava . Dosta je ujutro proći kroz park i vidijeti razbijene flaše. Smatram da ove godine nebi smijelo biti stanje slićno lanskom ili čak gore. Za to postoji jednostavno riješenje.U parku treba promijeniti rasvijetna tijela tako da bude osvijetljen, zašto je na koncu i postavljena rasvijeta. Policija treba imati kao i svugdje pozornika koji će patrolirati po inkriminirajućim prostorima, te komunalnog redara koji će vršiti svoj posao. Pomorac sam te sam oplovio cijeli svijet i nigdje nisam vidio da se noću urla,razbija i loće na javnim mjestima. Policija bi takvo nedolićno ponašanje odmah sankcionirala, a na Visu je to izgleda ćak motivirano da se radi. U svrhu nastojanja da bi se makar nešto ućinilo za noćni mir,  mislim da bi navedene ideje donijele doneklo poboljšanje uvijeta života starosjediocima, jer ne živimo svi od turizma, ima nas koji se ujutro u 5 sati dižemo i idemo na radno mijesto s oćima iskolaćenih od nespavanja.
Nikola Modrinić"
Grad Vis je lakonski odgovorio da se zove policija! 
Pa naravno da će građani zvati policiju, kad se dogodi incident. Ali, to treba sistemski riješiti, kako se i predlaže. Potrebno je park temeljito rasvijetliti, jer u mraku se i najčešće događaju neredi. Pa neće valjda policija postavljati rasvjetu. Ćemu služi uopće naša gradska vlast? Da imaju imalo razumjevanja za probleme građana onda bi se oni sa policijom dogovorili kako riješiti stalno galamu i i ispijanje alkohola u parku. Uostalom, sadašnja gradska vlast je i najodgovornija što se promijenila struktura gostiju.

Nema komentara:

Objavi komentar