utorak, 9. lipnja 2015.

Ustanimo protiv transantlantskog trgovinskog i investicijskog partnerstva!

logo preuzet sa www.zaustavimottip.org

Transantlantsko trgovinsko i investicijsko partnerstvo je sporazum o "slobodnoj trgovini" između Sjedinjenih Američkih Država i Europske unije. 
To je sa formalne strane, a radi se u stvari o sporazumu kojim multinacionalne korporacije žele nametnuti pravila beskrupolozne pohlepe, koja bi bila iznad državnih pravila i na taj način povećale svoje profite.
Sa TTIP-om korporacije žele prisiliti Europsku uniju da smanji prava radnika, da se "olabave" propisi o zaštiti prirode, da se dozvole sada nedozvoljeni pesticidi, da se dozvoli GMO, da umjesto sudova o sporovima između korporacija i država sude međunarodne arbitraže .....Više o TTIP-u možete pročitati u brošuri.  Peticiju, koju je potpisalo oko dva miliona europljana, možete potpisati ovdje.
Da EU ne treba sporazum vidljivo je i iz službenih podataka da je 2013. godine izvezla u SAD 47% više nego li je uvezla. Iste je godine Europa primila više nego dvostruko investicija iz SAD nego li je investirala u SAD.
Hrvatski laburisti - Stranka rada je u Hrvatskom saboru pokrenula interpelaciju kojom se želi otvoriti raspravu o TTIP-u u Saboru. 
Očito je da se SDP i HDZ ne slažu sa poznatom izrekom da je samo Bog iznad Hrvatskog sabora. Već odavno su oni samo korporativne sluge.
Dole korporativni fašizam, živio narod!

Nema komentara:

Objavi komentar