četvrtak, 3. rujna 2020.

Komiža ima, a Vis nema ljetnih priredbi!

 


Turistička zajednica Komiže uspjela je, i u ovim teškim korona vremenu, organizirati "Ljeto u Komiži". Iako joj je prihod značajno manji od TZ Visa organizirane su manifestacije, naravno bez onih masovnih, kod kojih se ne mogu provodit mjere zaštite. 

U gradu Visu ništa. Time grad, koji ovisi od turizma, šalje poruku kako ga nije briga za te iste turiste. Doduše, ne mislim da su manifestacije, na način kako se ovdje organiziraju, nešto posebno bitne. Međutim, u turizmu je izrazito bitan dojam, a prošla su vremena kad je gostima bilo dovoljno samo sunce i more.  Srećom za Matea Narančića i Hrvatsku gradsku glazbu Vis, koji su pokazali da se može, kad se hoće i zna.

Nadam se da se ovo vrijeme iskoristilo da se osmisli drugačiji pristup organiziranju "Viškog ljeta", a ne da se sve odvija "s brda s dola", kao što je to bilo svih ovih godina.

Da samo ne kudim, pohvale Ljetnom kinu "Hrid" koje čitavo vrijeme prikazuje najveće filmske hitove, pa danas, u 20,30 možete pogledati veliki hit "Bijesan."


Nema komentara:

Objavi komentar