subota, 17. travnja 2021.

Zabranjeni gariful


 Za Dan knjige izlazi zbirka pripovijedaka otočne tematike Anele Borčić "Zabranjeni gariful" ilustrirana od Natalie Borčić. Izdavač je SPIRITOSO d.o.o.
Anela Borčić rođena je u Splitu 1966. Živi na otoku Visu. Objavila je zbirke poezije Blaženstvo trenutka i Beračica soli, roman Garbin, zao vjetar – koji je bio u najužem izboru za nagradu Kiklop za najbolji debitantski roman, kao i za nagradu tportala – te zbirku novela Kuća Pupuletovih s kojom je bila kandidat Društva hrvatskih književnika za Europsku nagradu za književnost. Dobitnica je nagrade na natječaju Moje drago serce 2015. za najljepše ljubavno pismo s pripovijetkom Stablo u snijegu. Njezina pripovijetka Manola doživjela je dramsko uprizorenje. Pokretačica je, urednica i jedna od voditelja brojnih nagrađivanih projekata Osnovne škole Vis, u kojima radi na očuvanju otočkog identiteta i kulturne baštine otoka Visa. Pod njezinim vodstvom škola je izdala knjige Škoj na pjat, Legende otoka Visa i Crkve otoka Visa. 
Ilustrirala: Natalia Borčić rođena je 1989. godine na otoku Visu. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u klasi profesora Matka Vekića u Zagrebu 2013. godine. Članica je HDLU-a i HZSU-a. Živi i radi u Zagrebu. Dobitnica je nagrade INA-e za rad Energija. Kreatorica je nagrade za 14. festival radiodrame Grand prix Marulić. Osmislila je umjetnički projekt Umjetnost u svjetionicima kojim, u suradnji s Hrvatskom ratnom mornaricom i Plovputom, organizira skupne izložbe na hrvatskim svjetionicima.

Nema komentara:

Objavi komentar