ponedjeljak, 8. ožujka 2010.

Prostorni plan - put ka tajkunizaciji Visa

Dana 02.03.2010. godine Gradsko vijeće Visa usvojilo je prostorni plan. Barem to tako misle gradski vijećnici.
Plan je usvojen u skladu sa svim zahtjevima tajkuna. Pao je Zaglav i Zaravnići, a bogami i prostor ex Jugoplastike i Brgujca. Sve drugima, a višanima ništa.
Tri su koraka potrebni tajkunima za tajkunizaciju Visa, prvi je da se njihove želje uvrste u županijski plan, drugi da se uvrsti u gradski prostorni plan i to im je za sada uspjelo. Ostalo je samo da se donese detaljni plan uređenja, a samo naivni misle da neće napraviti i taj treći korak.
Umjesto da višim standardima, pravnim sredstvima, doskoče tajkunima naši vijećnici vjeruju da će oni koji su nam u županiji zakuvali odjednom promijeniti županijski plan. Malo sutra. Stara je poslovica da je put u pakao popločen dobrim namjerama.
Koliko godina je prosuto uzalud, koliko malo pameti, koliko mnogo pokvarenosti, koliko sebičnosti, koliko neznanja. Strašno.
Dana 02.03.2010. godine Gradsko vijeće Visa usvojilo je prostorni plan. Barem to tako misle gradski vijećnici.

2 komentara:

  1. Na Visu, ono sta je vridilo, islo je ca (neki su se vratili iz vanka i pricinjavali se da su bili uspjesni - pa zasto su se, onda, vratili?)! Pak sta mozete ocekivati od Visana koji su ostali?

    OdgovoriIzbriši