Zadnji dan tečaja iz osnova sommelierstva održan je u prostoru hotela Biševa u Komiži. Tvrtka Laniva d.o.o., koja je održavala tečaj, poznata je po Zagreb wine gourmet festival, koji je postao vodeći vinski festival u regiji. Voditeljica tečaja gđa. Šemić oduševila je prisutne lakoćom kojom je, na pristupačan način, prenijela dijelić svog dugogodišnjeg iskustva u degustaciji vina, te o sljubljivanju vina i jela.
Zajednički je zaključak da se viška, pardon komiška pogača, najbolje sljubljuje sa vrhunskim, moćnim vinonom: Plavac mali, berba 2006, barrique, vinara Lipanović.
Od ostalih vina, koja su se degustirala, izdvojilo se bijelo vino Damira Radice.
Udruga vinogradara i vinara otoka Visa organizirala je tečaj bez greške, te se svima koji su sudjelovali u organizaciji treba odati priznanje na učinjenome.
Nema komentara:
Objavi komentar