utorak, 20. travnja 2010.

Višani! Hoćete poticaje? Marš u Split! :(



Pravo na poticaje za vinograde, maslinike, voćnjake imaju oni koji su upisani u upisnik Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva i ispunjavaju zakonske uvjete. Prijave za poticaje, da bi se dobili u punom iznosu, moraju se dati do 15.05.2010. Do sada su se prijave za poticaje predavale u Uredu za državnu upravu, Ispostava Vis. Više ne. To je bilo prejednostavno.

Vlada Republike Hrvatske osnovala je Agenciju za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i rualnom razvoju te se od ove godine prijave za poticaje predaju navedenoj agenciji. Agencija nema ispostave na otocima, te višani, hvarani, bračani i stanovnici ostalih otoka Županije splitsko dalmatinske moraju prijave predavati u Splitu, Vukovarska 1. Mogu se prijave poslati i poštom, ako poljoprivednici o navedenome imaju saznanja, a mnogi nemaju, a imaju obrasce i znaju ispuniti prijavu.

Nikome nije palo na pamet da bi agencija na otocima mogla imati uredovne dane, a nije mi ni jasno zašto se moraju svake godine ponovno prijavljivati oni podaci koji se ne mijenjaju.

Službenica koja je zaprimila prijavu bila je izuzetno susretljiva i strpljivo je pomogala ispuniti prijavu, ali gorak okus ostaje i dalje.

Ostaje nepovratani dojam da se sve ovo radi samo kako bi otežalo dobivanje poticanje i da se sve ovo radi kako bi se isplatilo što manje sredstava. I ova maslina, na početku posta, iskrivila se od muke.

Nema komentara:

Objavi komentar