petak, 25. lipnja 2010.

Dan državnosti


Dan je državnosti.
Ponekad se pitam, u zadnje vrijeme sve češće, da li je ovo ona Hrvatska za koju sam ratovao? Ovih preko 720 000 tisuća potpisa za referendum vraća mi vjeru u sutra. Ne slažem se sa onima koji tvrde da se potpisivalo protiv nekoga ili nečega. Mislim da se radi o potpisima ZA. Mislim da su se građani odlučivali ZA mogučnost da oni sami odlučuju, o za njih bitnim pitanjima, umjesto političara.
Ali vidim već se počelo mutiti.
Kao, ispoštovati ćemo odluku, ali sad to moramo platiti pa ćemo radi vas morati nekome uzeti novac. I što sad, nije valjda da misle da bi nama koji smo skupljali potpise i građanima koji su potpisivali trebalo biti neugodno.
Samo premijerka se preigrala pa traži i da se predloži odakle da se dade novac. A odgovor je lak. Kao prvo manje krasti. Najveći lopovi su menadžeri koje je vlada postavila, eno pun ih je Remetinac. Postavite sposobne i poštene na čelo javnih i državnih poduzeća i eto love za sto referenduma.
Oni ministar što je došao u vladu iz udruge poslodavaca, a do krize nije došlo radi radnika nego pohlepe poslodavaca, kaže da prihodi javnih poduzeća ne pune proračun. A di ide njihova dobit nego u proračun? Ili još bolje, neka dobit ulože u investicije pa će neko morati proizvoditi i eto posrednim putem opet love u proračun itd.
Kerum vozi ferari kupljen na braniteljsku povlasticu i ne plaća porez. Hej, na braniteljsku povlasticu i što mislite da li se tko iz braniteljskih udruga na to buni. Ne, rađe pune đepove sa otpatcima od njega i njemu sličnih. A di su porezi na njihove jahte i vile. Eno Todorić dobije dozvolu da dvorac uredi za hotel, a onda ga koristi za sebe ne plaćajući porez. A nema love za referendum?
Ili ostanimo na Visu, prvo je jedan prostornim planom namistio građevinsko zemljište sebi i svojima, a onda je drugi to ostavio i dodao samo građevinske zone za svoje. I sad, što mislite koliko vridi nekad poljoprivredno zemljište koje je postalo građevinsko. I kolko se plaća poreza na to što je netko stekao bogatstvo temeljem malo polivene žute boje na planu umjesto radom? A nema love za referendum?
Vidim kako sada svi skakuću i tetoše Rajića što investira u Hrvatsku. Proda je Dukat a nije platio ni lipe poreza, a nema love za referendum? Ma čiju to lovu on investira, prije rata bio je šofer, a sad nezna di će sa lovom.
Ima, ima love, ali što češ kad imamo vladu čiji program podržavaju samo poslodavci koji bi htjeli da svi mi plaćamo ono što su oni spiskali. Oni Popijač govori da svi imaju programe gospodarskog oporavka i pun sebi navodi kako se u Europi predlaže da se PDV podigne sa prosječnih 17% na 20%. A naš PDV je 23%. I što to on hoće reći, da mi spustimo PDV za 3%? A rečenicu prije kaže da nema love za referendum?
A da, program vlade hvale i ovi iz Svjetske banke, Međunarodnog fonda i slični. A nekidan jedan od njih kaže, da danas vidi, da su falili što su od nas tražili ubrzanu privatizaciju. Ode Hrvatska ubrzano putem propasti, a oni da su falili. Ma nisu oni ništa falili, cilj im je bio jeftino kupiti hrvatsko, a ovi naši, i ovi i oni, to su im omogučili za sitnu manču.
Moglo bi se ovako do sutra, ali i ovo je dosta, jer sam već sa predloženim napunio proračun i za slijedeću godinu.
I da, svima čestitam Dan državnosti.

2 komentara:

  1. Nikad nije kasno za promjenu i poboljšanje!

    OdgovoriIzbriši
  2. Jučer je bila sv.misa za Domovinu u župnoj crkvi ,takve trgedije to treba doživit.Šest muških i 20 žena niti jedan "Narodni heroj" svi su Domovinu stavili u takujin.Iz Hvidre nitko iz grada nitko iz vojske i policije da ne govorim.Prijašnjih goina bilo ih je gadno gledati kako se šepure u crkvi svi su tamo bili a ove godine još i gadnije kako nitko nije bio .Pa barem da su predstavnike poslali licemjeri.A gradonačelnik nijednu nedjelju nije propustio pred izbore a sad nije važno ni za Domovinu ,veliki desničar i hrvatina .Tužno jadno i bjedno.

    OdgovoriIzbriši