utorak, 3. kolovoza 2010.

Čišćenje plaža


Početkom srpnja na skupu privatnih iznajmivača soba i apartmana upozoreno je da komunalno poduzeće treba očistiti plaže. To je upozoreno i na sjednici Turističkog vijeća Grada Visa. Evo tek danas je "Gradina" odvozila prikupljeno smeće iz uvale Brgujac. Ali u prvom redu zaslugom vlasnika kuća u Brgujcu i njihovih gostiju koji su skupljali otpad po uvali, sada i ranije, i brodom ga danas odvezli na rivu da ga lakše komunalno poduzeće odveze.
Do Nove Godine možda se i pokupi smeće sa svih plaža.

3 komentara:

  1. Pitala sam prije dvi-tri godine zašto se ne čiste plaže u Bargujcu, a čisti, recimo, Srebarna, Zaglav, Milna... Rečeno mi je da neka u Bargujcu plaže čiste oni koji tamo rentaju apartmane jer je to ionako samo za njihove goste(!). Nezaboravan odgovor. A za čije je goste Srebarna???

    OdgovoriIzbriši
  2. kakiš Željko. jel tiznaš koliko ima pšlaža i plažica po škoju?! najboje da Gradina zanemari sve poslove koje ima i šeta od plaže do plaže. u Bargujcu se očistila jedna plažica, ono okolo čistite sami

    OdgovoriIzbriši
  3. Da,upravi si.
    Teško je prije početka sezone napraviti plan čišćenja plaža, jer za to trba imati i malo mozga.
    Teško je par dana prije planiranog čišćenja postaviti poziv građanima da će biti akcija čišćenja, jer za to treba biti pismen.
    Teško je na dan čišćenja podijeliti par kesa za smeće i odvesti ga kamionom, jer tko je vidio raditi svoj posao.
    I srećom u Brgujcu građani uvijek sami čiste, jer bi takvi kao anonimus, post gore, i ovdje probili i asvaltirali cestu da mogu bagerom što bolje i brže uništiti plažu kao i onu u Milni.
    I da, kakiti ću po takvima i dalje.

    OdgovoriIzbriši