petak, 10. prosinca 2010.

Vis d.d. zatvorio hotele II.


Izgleda da i mediji prate ovaj blog, jer fotografije snimljene iz istog kuta i način pisanja ukazuje da se ideja za pisanje o situaciji u Vis d.d. http://www.slobodnadalmacija.hr/Split-županija/tabid/76/articleType/ArticleView/articleId/123574/Default.aspx dobila nakon čitanja mog posta. I dobro da je tako. Pisanje neće puno pomoći radnicima, ali ako se bude šutjelo ništa se neće promijeniti.
Dobra je ona izjava da se hotel Issa zatvara i tako svake zime, ali što je onda sa Tamarisom. Bojim se da se ne radi o tome. Radnici ne primaju plače, a doprinosi nisu plačeni ko zna od kada. A lipa je ova država, umjesto da odmah reagira kad se ne plačaju doprinosi ona o tome ne vodi nikakvu brigu. Ma briga ove na vlasti za radničke mirovine, glavno je da su oni sebe osigurali.
Koliko je hotel bitan za Grad Vis vidljivo je i iz toga što sada, koliko je meni poznato, gost u Visu može dobiti pansion samo u Dionisu.

3 komentara:

  1. Pa odkad strani "investitori" vode viske infrastrukture u neant, visani bi trebali znati o cemu se uopce radi, i reagirat - ili osobno ili preko organiziranja udruga ili pak preko glave Visa! Prije izbora gradonacelnika, pisalo je o njemu da je bio "uspjesan poduzetnik" u Australiji! Ako je tako bilo sta on konstruktivno ne intervenira (a ako je bio tako uspjesan, zasto se je vratio u ovaj zabiti Vis?
    Vidilo se je liti, po faci direktora hotela da je to bila krajnje neozbiljna stvar!
    Choban

    OdgovoriIzbriši
  2. Ima on svoje "savjetnike" za turizam i gospodarstvo, pa neka ga savjetuju. Tako su ga savjetovali i za direktoricu TZ. Lipo su ga savjetovali moj chobane. A mi smo bez posla. Da na Vis eto ni turizam nemore, a hit, a među 10 nojlipjih otoki i td. Ma mi smo k....

    OdgovoriIzbriši
  3. Plače su radnici primili sve ,čak i za 11 mjesec ,sad se čeka plača za 12, ako bude.Hotel Issa zatvara svake godine poslije ljeta pa je tako zatvorila o ove godine,a zbog drugih tekučih stvari je po prvi puta zatvoren i Tamaris...nažalost.Radnici toga poduzeća su ogorčeni i u neizvjesnosti što će biti a prvenstveno dali će bit plače jer radnike ne zanima ništa doti plače i rada ,a malverzacije i lopovluci u našoj dragoj Hrvatskoj izmiću kontroli i diljem cijele ljudi ostaju bez posla...imam blagi osječaj da ćemo jednog dana svi postati jeftina radna snaga i slagat plastične autiće ko kinezi.Direktor Vedran Sušić je pobjegao ko što bi i pobjegao i svaki normalni čovjek tražeći sebi sigurniji i komunikativniji oslonac za svoju budučnost ,..uostalom on i nije odavde ,pa tako !?....,šta očekujemo ? Sramota je kako država dozvoljava da se događaju ovakve stvari,naravno ,za ovo smo se borili ! Ljude koje osobno poznajem u ovim hotelima a koji tamo rade bezuspješno su pokušavali dobiti bilo kakve informacije ,a kako bi znali što im je dalje činiti...jednostavno nema nikoga ...nitko se ne javlja a sadašnja takoreći uprava koja praktički i ne postoji ne može ama baš ništa.
    Ono što se zna je da se misle prodati određeni portfelji ,a koji su u vlasništvu Validusa ,poput Viških Hotela ,Mirne Rovinj,Milsa i još nekih bosanskohercegovačkih firmi kako bi se podmirila dugovanja,odnosno lopovluk koji je počinjen na oči države.

    OdgovoriIzbriši