petak, 3. prosinca 2010.

"Vis" d.d. zatvorio hotele


"Vis" d.d. zatvorilo je svoje hotele u Gradu Visu. Direktor je dao ostavku, našao novi posao. A radnici? Što je s njima, da li vlasnik misli na njih? Ne vjerujem da ih je briga za radnike. A u hotelu rade i supružnici. Od čega će živjeti 30-tak obitelji?
Ne radi se samo o cca 300 kreveta, hotel je u svom značenju puno više od broja kreveta. Gradonačelnik će organizirati sjednicu Gradskog vijeća i sastanak Turističkog vijeća, ali realno gledajući što to grad uopće može napraviti. Šansa je propuštena odavno.
Sve me je strah da će biti kao na fotografijama: hotel Issa je zatvoren, napisano je da se informacije zatraže u hotelu Tamaris, a kad dođete do Tamarisa tamo vas dočeka natpis da je i on zatvoren. Sve u krug, a gdje je izlaz?







Broj komentara: 8:

  1. Diretur je uteka............... ustvari su ga vlasnici potirali jer je u malo više od tri godine od kad je diretur napravi ukupno 17 milijuni kuni gubitaka, a broj noćenja doni na 50% nekadašnjeg broja. To je istina. Grad nemože ništa napravit. Sad je kasno....

    OdgovoriIzbriši
  2. Više od 20 godina radim u hotelu. Teško mi sve ovo pada, iako smo mi stari radnici vidili već odavno da ne gre kako bi trebalo. Diretur Vedran Sušić, neiskusan, mlad, a pun sebe. Šutili smo i sami smo zato krivi. Tješi me da smo imali i prije ovakvih teških situacija. Npr. 2000 godine je bilo slično. Onda je doša Medvidović i sve je krenulo nabolje: puni hoteli, nismo bili ni dana blokirani. redovne plače i uplata poreza i doprinosa, međuljudski odnosi odlični.išli smo naprid sve do kraja 2007 godine. Onda je Medvidović iša ća, a doša je ovi novi i sve je išlo u g.... Valjda će se naći neki novi Medvidović da ovo sve ponovo pokrene ako ni kasno. Eto to je sve šta imam reć. Teško mi je ..........Ni pošteno, mi radnici hoćemo i znamo raditi ali nam je vodstvo bilo u ove zadnje tri godine tako kako je bilo. To je istina

    OdgovoriIzbriši
  3. A kako će vlasnici pomoć kad se oni odmaraju u hotel "Remetinac". Gospodo pred očima svih nas sve je išlo u pepeo i prah, a niko ni prstom nije maka. Žalosno je šta će to povuć tridesetak obitelji u vrtlog bez spasa.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovo je preslik općeg stanja u visu. od hotela, turističke zajednice pa nadalje. vis-otok koji živi 2 mjeseca u godini.

    OdgovoriIzbriši
  5. Nije sve tako sivo..kad imaš s nekim otić na pivo ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. Koga briga za 30 obitelji, koga briga za obitelji gdje ne rade oba supružnika - objavljuju se(ili bolje reći ne objavljuju)natječaji preko kojih se ne zapošljavaju nezaposleni - koga i za to briga???

    OdgovoriIzbriši
  7. Ovo više niko nemože spasit. Gotovo je. Hvala svima

    OdgovoriIzbriši
  8. Moje je mišljenje da Medvidović nije direktno zaslužan da je bilo plače i da su plačeni doprinosi i ostalo nego je jednostavno bila takva situacija tj.stvari su se poklopile,a da Vedran nije malo bolje mogao voditi posao -,"mogao je".Po meni bi trebalo smjeniti sve ljude koji su na položaju ,a koji bi mogli učiniti puno više da bi jedan Hotel mogao normalno funkcionirati,ali malo koga je briga,ne pametovat nego radit.

    OdgovoriIzbriši