utorak, 8. veljače 2011.

Parking u trajektnoj luci Vis


Parking je u trajektnoj luci Vis, nakon uvođenja naplate, prazan. Istovremeno povećao se pritisak parkiranja vozila u pokrajnim ulicama. Čini mi se da nije napravljen dobar balans između težnje da se trajektna luka oslobodi od vozila i rješenja parkinga. Kad je osiguran parking kod "Vinogradara" stvar štima, ali kad ga nema onda se stvaraju gužve u ulicama oko luke.
Postoje prigovori i komižana da oni plačaju istu cijenu za parking kao i višani, iako uopće ne koriste mogučnost ulaska u centar.
Također, po mom mišljenju mogućnost korištenja parkinga od samo 24 sata nije dovoljna. Naime, ako se u Split ode trajektom ujutro i tamo prespava prekoračava se dozvoljeno vrijeme parkinga.
Uostalom, zar je bolje da vikendaši vansezone parkiraju vozila u pokrajnim ulicama umjesto, uz nadoknadu, u trajektnoj luci?
Trebalo bi razmisliti o uvođenju više vremenskih zona i tome odgovarajućoj nadoknadi. Ili osigurati odgovarajući parking, a što je najbolje rješenje.

4 komentara:

  1. e nek ste ovo napisali bravo! ma kakav parking, kakvo naplacivanje, kakvo zatvaranje rive....pa nisu ljudi ludi da placaju jos parking a jedva imaju za benzin. To moze proc samo ljeti da grad odere turiste masno ali nemos ti mejstanima tako zatvorit glavni parking a o zatvaranju cile rive necu ni komentirat. svi znamo zasto je zatovrena sad i preko cile zime. ljeti ok, sasvim normalna stvar al ovo sta sad izvode je vise nego smjesno.

    OdgovoriIzbriši
  2. zbog točnosti informacije: parking u vinariji
    osiguran je i u zimskom periodu i to bez nadoknade.

    OdgovoriIzbriši
  3. Tu rivu bi bilo najboje pustit u promet za sve i u svako doba. Bez kartica, bez ikakvih gluposti. Sad će na zaobilaznicu bit gotova šetnica pa kome se šeta neka šeta gore. Nemojte sad da i to bude još jedna propala investicija, iskoristite ono što vam vaš grad pruža.

    OdgovoriIzbriši
  4. nemaju se komižani šta bunit u vezi cijena, oni su stanovnici drugoga grada. Ako im cijene ne odgovaraju neka ne koriste usluge. A šta je ovaj parking nego centar? Ostave auto tu i fina, banka pošta im je u krugu 200 metara.

    OdgovoriIzbriši