subota, 26. veljače 2011.

Viški maslinari na "Maslini 2011"



Danas je u Splitu, u hotelu Zagreb, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, dr. Ive Josipovića, održan najveći skup maslinara na Mediteranu.
Na ocjenjivanje je prispjelo preko 1000 uzoraka ulja, a svoja ulja na ocjenu dali su i viški maslinari. Koliko sam uspio primjeniti, nastupali su, osim mene, Vinko Sviličić, Vicko Mardešić i Žarko Borčić. Nas četri vratili smo se sa tri zlata i po dvije srebrne i brončane medalje. Zlatne medalje osvojili su: Vicko Mardešić, Vinko Sviličić i ja.
Sva ulja su prvo morala proći kemijsku analizu, a potom senzorsko ocjenjivanje. Najviše se moglo dobiti sto bodova, a sva ulja koja su dobila od devedeset do sto bodova osvojila su zlatnu medalju. Od deset najbolje ocjenjenih ulja biralo se šampionsko ulje.
Poslao sam na ocjenu višesortno ulje i ulje leccino, a koje je ulje dobilo zlatnu, a koje brončanu medalju saznati ću kad primim kemijsku i senzorsku ocjenu.

4 komentara:

  1. Poštovani gospodine Vojković,
    Koliko sam upoznat Vi ste član vijeća turističke zajednice grada Visa pa bi Vas zamolio da ispitate kako se na službenim internet stranicama turističke zajednice grada Visa slobodno, besplatno i uopće može oglašavati privatan portal smještajnih kapaciteta otoka visa koji dobro naplačuje svoje usluge, a čiji je vlasnik zaposlenik turisčke zajednice? Isto tako se obračam Vama kao članu vijeća da iskoristite svoju funkciju i ukažete ostalim članovima vijeća i budućem direktoru na sramotnoj stranici turističke zajednice koja je napravljena prije punih 12 godina i od tada nije mijenjana i nadopunjavana. Imam informacije kako je prije cca. 5-6 godina bilo pokušaja od strane tadašnjeg direktora da se napravi nova stranica uz jako povoljne uvjete međutim da je cijela stvar zapela na vijeću. Zahvaljujem na objavi komentara.

    OdgovoriIzbriši
  2. Još je prošle godine ozbiljno započet rad na izradi weba turističke zajednice. Osnovni razlog što stranica nije do sada izrađena je loša financijska situacija. Financijski toliko loše stojimo da se čak razmišljalo da se ne ide na izbor direktora. Na prošlom je turističkom vijeću dogovoreno da se financira završetak rada na stranici. Imao sam priliku da vidim dio nove stranice i čini mi se da bi trebala zadovoljiti današnje standarde.
    Inaće, oglašavanje se privatnih iznajmivača na webu TZ ne naplaćuje.
    Da li dozvoliti i besplatno oglašavanje stranice koju navodite ili neke druge je stvar budućeg dogovora, a po meni jedini kriterij besplatnog oglašavanja je članstvo u turističkoj zajednici.
    Eventualne daljne komentare molim nastaviti na nekom postu iz domene turizma.

    OdgovoriIzbriši
  3. nastavak na http://islandvis.blogspot.com/2010/12/sjednica-turistickog-vijeca-tz-grada.html?showComment=1298991433585#c7341200885910666734

    OdgovoriIzbriši