petak, 24. lipnja 2011.

Kako vlada RH pomaže bankama da siromašnima uzmu više

Vidi se da je zapisničarka dobro naučila, od velikog vođe, kako uzimanje extra profita prikazati kao rad za javni interes. Dogovoriti produženje rokova isplate kredita, uzetog u švicarcu, u konačnosti znači da će banka dobiti više novca nego što je očekivala. Istina je da će biti lakše mjesečno otplatiti kredit, ali će oni koji su radi neimaštine osuđeni na produženje uplate to krvavo platiti. Više rata veći dug. I bilježnici će dobiti neočekivanu zaradu, ponovno će za isti kredit kapnuti lova. Istina manje nego prvi put, ali dobro oni znaju da veći promet i uz manju cijenu znači veću zaradu. Umjesto da banke smanje kamate, a Sabor, jadne li nam naše, ukine deviznu klauzulu, krajni je rezultat ruka koja iz džepa radnika izvlači i zadnji novčić. Sad je valjda svima jasno zašto su se ona, bankari i bilježnici onako slavodobitno cerekali.

4 komentara:

  1. nemože se ukinut nešto šta je potpisano. Ako su ljudi potpisali ugovor za kredit sa deviznom klauzulom nitko to nemože promjenit. Jedino banka, a banka nije caritas. Tu ne treba tražit krivicu u banci nego u onima koji su uzimali te kredite. Ovo je skupljanje glasova u izbornoj godini.

    OdgovoriIzbriši
  2. Devizna kamata je propisana, našim propisom, Zakonom o o obveznim odnosima. Valjda mi smijemo promijeniti naše propise, a valjda banke moraju raditi po našim propisima. A skupljanje glasova je prikazivati kao veliki dogovor produženje isplate kredita u korist naroda, a radi se o koristi za banke. To je: uzmi onome koji nema i daj onome ima. Kopirajte ovaj link i pogledajte pa će Vam stvari biti jasnije: http://www.laburisti.com/uploads/5d8b71bd-8366-dd6d.pdf

    OdgovoriIzbriši
  3. nemogu se propisi mjenjat/primjenjivat retroaktivno. Ako su ugovori potpisani to je amen. Kad bi se tako sve i svašta mjenjalo onda ovo nebi više bila država nego divlji zapad. Zato nam i bježe investitori. Skupljanje glasova u izbornoj godini.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ukidanje devizne klauzule se ne bi primijenilo retroaktivno nego za ubuduće, a ugovori suprotni zakonu, u tom dijelu, bili bi nezakoniti. Sada je postojećim zakonom omogućena zakonita otimačina.
    Nego, zašto su su produženi, ugovoreni, rokovi isplate. A to je po tebi isto trebalo biti Amen. Zna se. Da se lažno prikupe glasovi, a banke dodatno obogate.
    Investitori ne bježe, daš im za 10 miliona eura upravljačka prava, staviš ih sebi i HDZ-u džep i bogami "investitori" se nedaju iz Hrvatske.
    Uostalom, poanta je u tome što se traži da se u Hrvatskoj poštuje to što je naš novac kuna. Kad bude euro neka bude euro, a do tada treba štititi svoje građane, a ne banke. A upravo to je od ove države napravilo Divlji zapad. U kojoj su hrvati indijanci.

    OdgovoriIzbriši