nedjelja, 12. lipnja 2011.

Program održivog razvoja razvitka otočne skupine Vis


Kako bi, ubuduće, u Visu izbjegli u podsezoni prazne plaže (kao na ovoj fotki), hotele i apartmane, na Turističkom vijeću Grada Visa inzistirao sam da poduzmemo aktivnosti na izradi strategije viškog turizma. Jedan je član ustvrdio da takav dokument postoji i da je on sačuvao jedan primjerak. Svi su članovi Turističkog vijeća dobili po jedan primjerak dokumenta koji se zove Program održivog razvitka otočne skupine Vis (nacrt programa). Predmetni dokument, koliko znam, nikad nije službeno usvojen na Gradskom vijeću Grada Visa, iako je plaćen Urbosu, koji ga je izradio. Sadašnji gradonačelnik za dokument je tek sada saznao, jer da ga sa time nije upoznao njegov bivši koalicijski partner, sa kojim je njegov HDZ uredno dijelio mandat gradonačelnika, ali ne i rad na poslovima u javnom interesu.
Temeljem Programa trebala se izraditi strategija razvoja gospodarstva, master plan turizma i master plan razvoja otočne poljoprivrede i ribarstva. Samo što je sve to trebalo biti gotovo do 2010. godine. A sada je 2011. godina. Ne da se nije izradila strategija razvoja turizma, nego ni Program održivog razvitka (izrađen 2004. g.) ne odgovara sadašnjem trenutku i treba izraditi nov.
Očito da nije bilo interesa usvojiti strategiju razvoja, jer onda nema lova u mutnome. Iz programa treba proizići što i kako treba raditi, a ne da svatko za sebe gura privatne interese. Pa jedni kažu da treba negdje izgraditi 500 postelja (ali ne i zašto upravo tu i zašto baš 500 postelja), a drugi da je bolje na drugom mjestu. Štetoćine.

3 komentara:

  1. Najobičnija laž je da gradonačelnik nije znao za taj plan.Ja sam kao gradski vječnik nekoliko puta na vjeću inzistirao da se provede rasprava o tom dokumentu i prihvati ga, te da se on koristi kao temelj za izradu prostornog plana.Moram reć i da smo svi u vijeću i poglavarstvu dobili po jedan primjerak plana pa tako i sadašnji gradonačelnik.Moj glavni pokazatelj u borbi protiv zone Zaglav temeljio se na ovoj strategiji ali oni su uporno to skrivali te iako su Urbosu platili izradu tog važnog dokumenta nikad ga nisu dali na usvajanje.Da se ta strategija prihvatila PP bi izgledao puno bolje i znalo bi se kako i u kojem smjeru dalje ali onda nebi bilo moguće raditi gluposti tipa Zaglav ,zid u milni cesta za Č.vilu itd.A najjača mi je sad stvar kako se već nitko toga ne sijeća.Gospodo ako ništa drugo barem ne lažite jer uvjek nekako to izađe u javnost.Ako nekom treba taj dokument rado ću ga kopirat i dat.

    OdgovoriIzbriši
  2. E moj Toni a TVOJI priko brda u Komižu isto rade i prostorni plan i zid na zaobilaznicu i cestu do maslinika a i kućicu za žuntu. Svi Komižani plačaju a TVOJA svojta čini plan samo za sebe i svoje. Da smo te izabrali bija bi puno gori od sadašnjih (šta nisu dobri). Šta ćeš vidili smo šta radite u Komižu di ste več bili 4 godine i izabrali manje zlo.
    Rožarija

    OdgovoriIzbriši
  3. Komentar 1 puno ime i prezime. Komentar 2 anonimno. Pametnome dosta

    OdgovoriIzbriši