ponedjeljak, 17. listopada 2011.

Vis - VERN


Večeras je, u prepunoj dvorani Hrvatskog doma, u Gradu Visu veleučilište VERN predstavilo projekt Međunarodnog sveučilišnog centra Vis. Projekt je pod motom " WIN-WIN VIS-VERN" predstavio predsjednik Upravnog vijeća Branko Štefanović i dekan Veleučilišta  Goran Radman. Predstavljanju je nazočio  i dožupan Vicko Haladić.  Plan je ponuditi dva trogodišnja prijediplomska  studija poslovne ekonomije i turizma, međunarodni razmjenski seminar za studente i profesore, programe terenske nastave za studente s matičnog zagrebačkog veleučilišta i programe cjeloživotnog  obrazovanja. Ako projekt u potpunosti uspije za par godina na Visu bi bilo oko 300 studenata, u razdoblju izvan turističke sezone. Školarina na VERN-u se kreću od 26.000,00 do 33.000,00 kuna pa tko može neka izvoli.
Jedan od razloga radi kojih je Vis izabran je njegova ljepota i sačuvan prostor, pa VERN-u poručujem da požuri, jer ako se nastavi sa sadašnjom praksom Vis neće biti među deset najljepših svjetskih otoka već primjer rugla od otoka. Županija splitsko-dalmatinska je svojim nakaradnim prostornom planom, mimo volje građana Visa, nametnuo puste postelje i beton. Najprije činjenjem rade štetu Visu, a onda nečinjenjem čine štetu ne sprečavajući bespravnu izgradnje. A gradska vlast.......ma oni nisu vrijedni da ih se uopće spomene. 
VERN nastupa ozbiljno i to budi nadu, ali meni se čini da će uspjeh  ovisiti o raspoloženju studenata da upišu prijediplomske studije, koji će se odvijati na otoku. 

Nema komentara:

Objavi komentar