četvrtak, 10. studenoga 2011.

Ravnodušnost: najgori stav

Stephane Hessel devedesettrogodišnji ratni  veteran, jedan od sastavljača Opće dekleracije o ljudskim pravima, izdao je knjižicu: Pobunite se, koja je podigla na noge Francusku i cijelu Evropu. Kako uskoro idu izbori evo jedan citat: "Najgori je stav ravnodušnost, kazati "ja tu ništa ne mogu, snalazim se": takvim ponašanjem gubite jedan od bitnih sastojaka koji vas čini čovjekom. Jedan od neophodnih sastojaka: sposobnost da se pobunite i angažman koji iz toga proizlazi."
Pobunite se drage višanke i višani i zaokružite na glasačkom listiću samo onog koji je spreman na promjene i to ne na riječima nego djelima. 

2 komentara:

  1. "ja tu ništa ne mogu" je uprvo ono zbog čega ste i Vi, poštovani Željko, odstupili iz TZ-a pa onda ne znam koga imate pravo p(r)ozivati na red.

    OdgovoriIzbriši
  2. Upravo obrnuto:)). Ravnodušnost bi bila da sam ostao u TZ. Ja sam se pobunio i otišao. Ali ne samo i otišao. Pobunio sam se i aktivirao. Izradio sam prijedlog statuta udruge privatnih iznajmljivača, jer oni predstavljaju 70% viškog turizma i u biti financiraju rad TZ. Ali o tome uskoro malo više.

    OdgovoriIzbriši