srijeda, 18. siječnja 2012.

Hrvatski laburisti i referendum o EU

Kako bi Hrvatski laburisti-Stranka rada doznali mišljenje svojih članova o referendumu o EU imali smo unutarstranački referendum. Nažalost, referendumu se odozvalo svega 24% članova. Od toga 533 članova glasalo je ZA, a 695 PROTIV. Kako je odaziv mali tako se ni ovaj rezultat ne može smatrati reprezentativan.
Stav stranke je:
"Predsjedništvo Stranke, zajedno s Klubom zastupnika u Saboru analiziralo je sve dostupne argumente, uključujući i unutarstranačku anketu, racionalno, ne po emocionalnom stavu tko nam se sviđa a tko ne. Zatražili smo i stručnu pomoć eminentnih stručnjaka. Ovim putem pozivamo svoje članove, a to ćemo napraviti i u saborskoj diskusiji, da glasaju ZA pristupanje Hrvatske Europskoj uniji i da odaberu onu opasnost koja nam nudi prilike, te nama i našim potomcima mogućnost da se izborimo za bolju budućnost. Kako to budemo znali, mogli i htjeli. Ipak, bez obzira što kažu elite, to ovisi o nama."
Više o stavu laburista možete pročitati na našoj web stranici.
Stav stranke se poklapa sa mojim mišljenjem, Ja ću glasati ZA, ali neću biti presretan tim svojim izborom. Mislim da se radi o manje lošijim izborom, od onog protiv.

4 komentara:

  1. 533 člana ZA i 695 članova PROTIV, a poziva se na glasanje ZA pristupanje EU. Sve ste rekli !

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne može se temeljem mišljenja 5-6% članstva znati što misli većina članova. Problem je slab odaziv članstva. Ali vidite, laburisti su barem pokušali (neuspješno) izviditi što misle članovi. Laburisti i nitko drugi. Javno su objavljeni podaci, obrazloženje i stav vodstva stranke na web stranici.

    OdgovoriIzbriši
  3. Greška u računu, nešto manje od 15% od ukupnog broja članova izjasnilo se PROTIV. Nažalost 76% članstva nije se odazvalo glasanju.

    OdgovoriIzbriši
  4. Nama nema spasa kako god da okrenes i tocka. Mozda je slamka spasa ta da prodamo vise od pola drzave svicarcima ili nekoj od skandinavskih zemalja, jer san uvjeren da su jedini koji bi znali iskoristit ove blagodati koje nam je majka priroda dala i na taj nacin nas izvuc iz ove agonije u kojoj se nalazimo vec 20 godina, a kraj joj se ne nazire.
    "I'm just a dreamer, I dream my life away, oh yeah
    I'm just a dreamer, who dreams of better days":)

    OdgovoriIzbriši