ponedjeljak, 11. veljače 2013.

Strategija razvoja turizma


Svojevremeno sam na turističkom vijeću Grada Visa predložio da izradimo Strategiju razvoja otoka Visa. Prijedlog je usvojen, ali nikad ništa po tom pitanju nije urađeno. Ništa čudno. Grad Vis nema nikakvu strategiju niti itko pokušava strateško razmišljati.

Nedavno je Vlada RH usvojila Strategiju razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. godine i uputila je Saboru na usvajanje. Među više od 150 nabrojenih investicijskih projekta na otok Vis se odnosi:
Među neprivatiziranim trgovačkim društvima koja treba privatizirati navodi se i "Modra špilja" iz Komiže.
Od vojnih objekata koje treba prenamijeniti navodi se Rogačić.
Među potencijalnim greenfield projektima za Vis se predlaže izgradnja marine i kampa.

Strategija se kod izgradnja nove i poboljšanje postojeće hotelske ponude oslanja pretežito na objekte s 4*, srednje veličine (oko 150  - 200 ključeva), te da je gradnjom poželjno podržavati autohtonost destinacijskih proizvoda te osigurati vizualni sklad s okružjem. Samo kako to objasniti ovim našim "lumenima" koji obnašaju gradsku vlast i nabacuju se sa 500 postelja.

2 komentara:

  1. Neka Vam pomogne gospoja Tonka Ivčević. I znate kako? E onako kako je "pomogla" i Komiži. A to je da je pred izbore obećala posove stanove.(gdje su ???)Sad isto to radi sa Ribarskom lukom. Od toga neće biti ništa i bolje da nebude jer če devastirati i zagaditi cijelu Komišku uvalu. A da ne govorimo da i ona dva turista više neće doći jer oni mogu sa svojim novcem ići gdje nije zagađeno i jeftinije a dobiti prvoklasnu uslugu.Po nacrtu ona planira da tu bude najmanje 100 ribarskih koća i sad zamislite tih 100 koća u ovo male vale. Ovo je čista likvidacija naroda. Bolje da nam baci atomsku bombu barem nećemo patiti dok budemo umirali. Ili misli gradit luku za par brodica a milijarde staviti u đepu? Sve da bi i bilo što od toga a molim vas a ko i kako će ribu vozit za Split i gorivo za Komižu. Valjda kao i dosad trajektom ili će možda voziti avionom da bi bilo brže Jer brodi koji bi dolazili će tražiti uslugu na najvišoj razini za svoj novac. Ili će im luka biti besplatna? i koju ribu oni to misle sa toliko brodi lovit? Valjda će se SVI HRVATSKI BRODI PRESELIT U KOMIŠKU VALU i JOŠ PO KOJI" STRENĐER" od kojih će primati "ispod stola" za krivolov u naše more.Iza GIBRALTARA su oceani valjda će ići tamo u ribolov da napune "NAJVEĆU RIBARSKU LUKU U SREDOZEMLJU"
    Zamislite vi koliko se sa tim novcem može HOTELA ugraditi i zaposlit cijeli otok Vis.
    Ali tako ne razmišlja gospoja dip. ekonomistica saborska zastupnica koja je socijalno osvještena u toj mjeri da če istjerati i ova dva čovjeka koja su ostala u ovoj jadnoj Komiži. Važno da njezin ŠERIF po njenom naputku po Komiži vrši teror nad ljudima i njihovom imovinom i valjda oboje misle da su oni bogovi i vlasnici Komižana , njihove imovine i njihovih života.
    SAD ZNATE ŠTO VAM JE ZA RADITI NA IZBORIMA.SAMO NEMOJTE DA NAM SVIMA BUDE PREKASNO JER ONDA NEMA NAZAD. Grćka će za nas biti švicarska.

    OdgovoriIzbriši
  2. Je se sjećate kako su naši stari donosili važne i životne odluke? Je se sjećate da su još od vremena Austrougarske odlučivali o sudbini naroda jedino kad nije bilo JUGO jer su se bojali da im i vrijeme ne utječe na krive odluke.
    Oni su bili ti koji su željeli dobro svom narodu a i sebi i svojoj djeci.
    Ovi današnji su toliki lopovi i kriminalci do te mjere da ih ne zanima ni što će biti sa njihovom djecom a kamoli sa nama ostalima.

    OdgovoriIzbriši