nedjelja, 3. veljače 2013.

Viški maslinari na Danu mladog maslinovog ulja u Zagrebu


U organizaciji "Manufakture", ove je subote u Zagrebu održan Dan mladog maslinovog ulja. Manifestacija se održavala u Kaptol centru. Posjetitelji su mogli degustirati mlada maslinova ulja ponajboljih hrvatskih proizvođača. Boje otoka Visa branili smo ja i Vicko Mardešić.


U Galeriji maslinovog ulja predstavljeni su i prvi Restorani prijatelji maslinovog ulja, odnosno restorani koji osobitu brigu posvećuju korištenju maslinovog ulja u kuhinji i na stolu.


Maestro Mate Janković prezentirao je svoje umijeću u kuhanju uz korištenje ekstra djevičanskog maslinovog ulja, od namaza sa maslinama i inćunima do čokolade.


 Kušavali smo sva ulja i mogu bez zadrške tvrditi da su naša, viška odnosno komiška, ekstra djevičanska maslinova ulja bila ravnopravna sa vrhunskim istarskim uljima. Sve su to bila fenomenalna ulja, mislim da nitko ne može reći da su neka bila bolja, nego da mu se neko ulje njemu osobno više sviđa. 

3 komentara:

  1. A zašto o tome nije bilo nikakve obavjesti?
    Višanin u Zagrebu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije mi poznato kako su oglašavali, ja sam dobio e-majlom poziv. Znam jedino da su bile obavijesti na njihovoj facebook stranici i na nekim portalima.

      Izbriši
  2. Ne mogu odoliti da ne stavim post sa Forum.hr (malo hvale).

    #1619
    Pellaprat
    Volim veljaču, mijauuuuuu



    Join Date: Jan 2010.
    Location: Ubi bene, ibi patria.
    Posts: 4,689
    Quote:
    Originally Posted by tweetee
    Btw, kad smo kod maslinovog, danas u Kaptol centru bio dan mladog uja i ulovih Selekciju Belić i Reale te fini liker od masline/m. uja
    Mogli smo popiti kavicu.

    Belići su me oduševili svojom Bužom i višesortnom selekcijom ali najviše što su konačno počeli puniti Vodnjansku crnicu i Frantoio na pola litre po ajde de nekoj prihvatljivoj cijeni, a ne one bočice od deci po 90 kn. OPG Vojković mi je najbolje dalmatinsko ulje, a Zigante najveće razočaranje cijele manifestacije. Vodnjanski torčol mi je od svega best buy ulje pogotovo jer je 50 % Istarska bjelica.

    Tko je imao liker ?
    __________________

    OdgovoriIzbriši