srijeda, 27. ožujka 2013.

LAG "Škoji"


Jučer je skupština LAG "Hvar" u punopravno članstvo primila gradove Vis i Komižu,  udruge i privrednike otoka Visa, te se naziv LAG-a promijenio u "Škoji". Skupštini je u Hvaru, kao predstavnik grada Visa, prisustvovao Daibor Damjanović, a članovi iz Visa i Komiže okupili su se kod Tonke Ivčević, gradonačelnice Grada Komiže. Za predsjednika LAG-a izabran je hvaranin Ivan Radovančić, a za potpredsjednicu naša Manuela Antičević. Usvojen je statut i strategija LAG-a. Na ovaj način, otvorili smo vrata ka sredstvima fondova Europske unije. Sada slijedi ono puno teže: osmišljavanje projekata, pronalazak sredstva  za njihovu realizaciju i prijava na evropske natječaje. Nažalost, sredstva se za izabrane projekte, u pravilu, refundiraju iz fondova Europske unije nakon što se u potpunosti realiziraju. 

2 komentara:

  1. Za predsjednika i potpredsjednicu razumijem razlog zašto što su tu jer su i sposobni za to. Ali mi nije jasno što ovi drugi tu traže? Samo svoje privatne interese i mogućnost još dodatnih "zarada"
    a ne naših interesa. Neki su se i "previše" dokazali u tome.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. poštovani, izgleda da niste shvatili suštinu LAG-a.
      Jedinice lokalne samouprave mogu kandidirati gradske projekte, pa ako se rade u skladu sa europskim standardima onda će dobiti povrat sredstava. Isto važi i za udruge i privrednike. Svatko ima pravo da bude član LAG-a (mogu biti i fizičke osobe i obrtnici, OPG) svatko može predlagati svoje projekte i kandidirati ih za europske fondove. I ti projekti nisu međusobno konkurentni. Samo kad bi ih bilo ....

      Izbriši