ponedjeljak, 15. travnja 2013.

Anatomija otoka 2013.

Udruga Lavurat za poja nastavlja sa svojim projektom: Anatomija otoka.
Dostavili su mi prvu obavijest o održavanju simpozija „Anatomija otoka 2013.“ sa temom : “Otočki gradovi - od tradicije do izazova 21. stoljeća”. Simpozij se održava u Visu od 27. - 29.9.2013. Nakon toga nastavlja se sa radionicom pod nazivom “Sanacija i revitalizacija gradskih jezgri Visa i Komiže” od 30.9. - 5.10.2013.
Kao predavači na ovogodišnjem simpoziju sudjelovati će 18 domaćih i stranih stručnjaka. Na radionici se očekuju studenti s više arhitektonskih fakulteta (Francuske, Italije, Slovenije, Japana i Hrvatske), s po 5 - 7 studenata i po jednog profesora - mentora po fakultetu.
Očekuje se do 200 učesnika na simpoziju, broj je ograničen kapacitetom dvorane. Na radionici će sudjelovati oko 40 studenata.
Predavanja na simpoziju će obuhvaćati razna područja, od povijesti, urbanizma, arhitekture, gospodarstva i etnologije. Prikazivat će se, uz hrvatske, primjeri talijanskih, grčkih, sjevernoafričkih i japanskih otočkih i obalnih gradova.
Simpozij će završiti okruglim stolom na temu radionice. Na radionici će se izrađivati prijedlozi sanacije i revitalizacije dijelova Visa i Komiže, koji su nedefinirani, zapušteni ili ruševni. Prijedloge realiziraju mješoviti timovi studenata arhitekture uz nadzor profesora - mentora.

Nema komentara:

Objavi komentar