nedjelja, 23. studenoga 2014.

Što su prednosti, a što slabosti otoka Visa kao turističke destinacije?


Sudionici radionice: Turistički potencijali i usmjeravanje grada Visa kao turističke destinacije analizirali su prednosti i slabosti grada Visa kao turističke destinacije.


Kao prednosti nabrojeno je: sigurnost, prirodne ljepote, topla klima, kulturološka autentičnost, gostoljubivost domaćeg stanovništva, etno-gastronomija, zdrava zemlja, mir i tišina, more i podmorje, geo-prometni položaj, prepoznatljiv identitet, rijetka naseljenost, osjećaj slobode i kontakta s prirodom, zastičena prirodna luka.


Kao slabosti navedeno je: premali broj stanovnika (radno sposobnih), loša demografska struktura, nepostojanje razvojne koncepcije, prirodni i kulturni lokaliteti neodgovarajuće održavani, nepostojanje uslužnih sevisa, prometna nepovezanost sa drugim otocima, skup promet, siromašan i neprepoznatljiv turistički proizvod, sezonalnost i nedostatak kvalitetnijeg smještaja, nepovoljna struktura smještajnih kapaciteta, nedostatak kvalificiranih kadrova u turizmu, nedovoljna zaštita prostora, nedovoljna suradnja Visa i Komiže.


Profesori sa VERN-a izraditi će nacrt Strategije razvoja grada Visa za razdoblje 2015.-2020.g., a potom će se voditi javna rasprava o nacrtu Strategije.



Nema komentara:

Objavi komentar