četvrtak, 11. prosinca 2014.

Održana 10. sjednica Gradskog vijeća Grada Visa


Sinoć je održana sjednica Gradskog vijeća Grada Visa. Donesene su izmjene Poslovnika o radu Gradskog vijeća, koje će doprinijeti većoj transparentnosti rada vijeća. Na web stranici grada Visa objavljivati će se materijali za sjednice gradskog vijeća, u zapisniku će se navoditi kako su glasali vijećnici, a objavljivati će se i audio snimka rada vijeća. Inaće, mogu primjeniti da se u zadnje vrijeme web stranica (ma kakva ona to bila) puno bolje ažurira. 
Ja sam na sjednicu došao, u prvom redu, jer je na dnevnom redu bila izmjena Odluke o izradi izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Visa. Zanimalo me je zašto se ide u izmjene Prostornog plana prije nego li se donese Strategija razvoja Grada Visa. Na sjednici je jedino Miće Radišić primjetio da bi se trebalo pričekati do usvajanja strategije, ali na to se nitko od ostalih nije ni osvrnuo. 
Ako se Prostorni plan donese prije strategije, onda ona nema nikakvog smisla. Naime, strategijom se dugoročno planira kakav Vis želimo, a prostorni plan je jedan od dokumenata (taktika), sredstvo, kojim se ostvaruje strateški cilj.
Ne mogu ne primjeniti da je sjednica bila izuzetno loše pripremljena, bolest pročelnice nije opravdanje.

Nema komentara:

Objavi komentar