utorak, 10. studenoga 2015.

Mladi za otok, otok za mlade


Poštovani,
U sklopu natječaja MRRFEU "Potpora otocima", nedavno je prošao je projekt "Mladi za otok,otok za mlade" u sklopu kojeg će se održati seminar na otoku Hvaru, točnije u Velom Grablju od 19.-22.11.15.  a koji će okupiti predstavnike udruga Hrvatskih otoka od Mljeta do Suska. Projekt je prijavila udruga Održivi otok, partner na projektu je LAG Škoji, suradnik udruga Buđenje sa Šolte a domaćin udruga Pjover iz Velog Grablja, Hvar. 
Na seminaru će se pod stručnim vodstvom Romane Hansal započeti rad na stvaranju komunikacijske platforme među Hrvatskim otocima s ciljem osnaživanja i zajedničkog djelovanja unutar mogućnosti koje nam pružaju različiti EU i Nacionalni fondovi, a s kojima ćemo započeti sustavno raditi na podizanju kvalitete života na našim otocima. 
Ovim putem vas upoznajemo s našom udrugom Održivi otok iz Jelse koja je kao mlada udruga napravila jako puno posla u svoje 2 godine postojanja (Etno Hvar festival, pošumljavanje otoka Hvara autohtonim Dalmatinskim crnim borom, uređenje i obilježavanje staza u okolici Vrisnika i Humca, izrada kreativnog igrališta koji se postavlja ovu nedjelju na Humac, brojne edukacije u zemlji i inozemstvu itd.) i koja uskoro dobiva svoje prostorije u Jelsi gdje ćemo na zahtjev biti dostupni svima koji traže savjetodavnu pomoć u domeni našeg područja djelovanja, i djelovanja naših nacionalnih i međunarodnih partnera i suradnika. 
Unutar projektne aktivnosti koju smo spomenuli na početku, imamo poziv prema svima vama koji ste u mogućnosti podržati nas u obliku donacija iz vašeg područja djelovanja, bilo životnog ili poslovnog - a koje ćemo rado osobno preuzeti i poslužiti našim gostima tijekom trajanja međuotočne edukacije u Velom Grablju ili pokušati organizirati prijevoz ukoliko stiže van otoka Hvara. Radi se donacijama u obliku manjih količina domaćih proizvoda, vina i sl. s kojima bi prezentirali otok Hvar,a otvoreni smo i za vaše prijedloge ukoliko mislite da možete doprinijeti i na neki drugi način. 
S obzirom da našu fb stranicu prate sve generacije i društvene strukture, nadamo se da ćemo se moći odužiti s javnom zahvalom i isticanjem loga ukoliko se radi o pravnoj osobi, te vam na taj način pomoći da se približite što većem broju unutar svoje interesne skupine ukoliko želite povećati vidljivost svog rada. 
Pozivamo vas da nas pratite putem naše fb stranice gdje ćete se moći upoznati i s ostalim projektima koje trenutno provodimo, uz nadu da ćemo s nekima od vas jedan dan također kreirati budućnost kroz društveno/kulturno/poduzetničke pothvate unutar smjernica Održivog razvoja, Socijalnog poduzetništva i Cirkularne ekonomije. 
Lijep pozdrav i hvala,
Irena Dorić

Nema komentara:

Objavi komentar