nedjelja, 13. prosinca 2015.

Što je Most?


Kad se govori o Mostu, trebaju se razlikovati Most kao koalicija nezavisnih kandidata i stranku Most unutar istoimene koalicije. 
Na čelu stranke Most je Božo Petrov i ima dva ili tri zastupnika. Ostali zastupnici su nezavisni kandidati. Koalicija Most je dobila 19 zastupnika, ali odlaskom Prgometa i osnivanja Hridi, te odlaskom Petrine sada ih je 15. Kad se vidi koliko malo ima zastupnika stranka Most, nije ni čudno što je u Nacionalno vijeće Božo Petrov imenovao članove koji nisu zastupnici, a njemu su lojalni. Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja, nije zastupnik, ali je podpredsjednik stranke Most. 
Božo Petrov i Nikola Grmoja izašli su iz skuta Željke Markič i Ladislava Iličića, pa Vam mora biti jasno o kakvoj se konzervativnoj ekipi radi.
Očito je da je stranci Most puno bliži HDZ, ali HDZ-u je potrebno svih 15 zastupnika koalicije Mosta, a to Petrov ne može osigurati. Zato i sva ova zbrka oko reformi i nestranačkog kandidata. Sve Petrov radi da eliminira koaliciju Hrvatska raste i prikloni se HDZ-u, po mogućnosti bez Karamarka.
Tko još pamti za koje se reforme zalaže Most? Brzo su odbačene, kad se temeljem njih nije moglo eliminirati Hrvaska raste. Brzo se prešlo na fotelje. Ideja o nezavisnom premijeru je suluda. Onaj koji bi se toga prihvatio može biti samo častohlepna budala. Naime, premijer je najodgovornija osoba u državi, a ovdje bi premijeru njegove ministre birale stranke, koje imaju u mnogo čemu različita stajališta. Nikakve tu suradnje na reforma nema niti može biti.
Više je Most, kao sklizava grana na fotografiji, nego most koji spaja.

Nema komentara:

Objavi komentar