ponedjeljak, 6. studenoga 2017.

Projekt štednje vode, čiji su temelji postavljeni u Komiži dobio nagradu



‘Water Saving Challenge’ odnosno izazov štednje vode na otocima, zajednički projekt zastupnika Picule te Kraljevskog instituta za tehnologiju iz Stockholma, izabran je za najbolji projekt u kategoriji održivog upravljanja vodom u sklopu ‘The Greening Islands Award’ ove subote na talijanskom otoku Favignana.
Water Saving Challenge projekt okuplja osam europskih otoka iz Grčke, Francuske, Irske te Vis i Lastovo iz Hrvatske koji, kombinirajući vlastita iskustva i znanja, kreiraju jedinstven model održivog upravljanja vodnim resursima temeljen na inovativnim tehnologijama i politikama. Upravo je Komiža na otoku Visu bila domaćin središnjoj projektnoj konferenciji ovog rujna gdje su predstavnici svih osam otoka kroz tri dana radionica postavili temelj modelu, koji je jučer nagrađen od strane stručnjaka. Projekt se nastavlja i u sljedećoj godini kada se očekuje predstavljanje priručnika i lansiranje web stranice u Bruxellesu i Zagrebu.
Ova nagrada otočnom znanju, vještini i predanosti napretku vlastite zajednice potvrđuje da je koncept pametnih otoka zaživio. Čestitam svim otočanima koji su izdvojili svoje dragocjeno vrijeme i posvetili ga ovom projektu a napose našim Lastovljanima i Višanima. Oni su dali neprocjenjiv doprinos u ime hrvatskih otoka – kazao je zastupnik Picula povodom dodijeljene nagrade WASAC projektu. (tekst prenesen sa: www.sibenskiportal.rtl.hr)

Nema komentara:

Objavi komentar