ponedjeljak, 10. prosinca 2018.

Sjednica Gradskog vijeća Grada Visa (proračun, Češka vila)


Održana je sjednica Gradskog vijeća Grada Visa. Usvojen je proračun glasovima HDZ-a i HNS-a, a oporba je glasala o proračunu, te o ostalim točkama, suzdržano ili protiv. Nisu ni pokušali obrazložiti zašto ne prihvaćaju proračun, pa se ne zna kakav bi to oni proračun željeli.
Prihvaćen je prijedlog oporbe da se raspravi natječaj kojim država prodaje "Češku vilu". Nažalost, iako je oporba bila vođena ispravnom idejom da se spriječi prodaja, predloženi zaključci su diletantski pisani sa nepoznavanjem problematike. Počevši od tvrdnje da je gradonačelnik Ivo Radica bio član Povjerenstva koje je odlučilo da se Češka vila proda, a da on nije bio član tog Povjerenstva. Gradonačelnik je izložio svoja postupanja u vezi Češke vile, iz kojih je razvidno da je uvijek predlagao da ona pripadne gradu Visu. Kriv je onoliko koliko je kriv svaki član i glasač HDZ-a, jer HDZ je taj koji je donio zakon i proveo natječaj po kojem se prodaje Češka vila. Prijedlozi oporbe nisu usvojeni.
Nažalost, Gradsko vijeće nije se izdiglo iz međusobnog animoziteta, zaslugom i onih na vlasti i onih u oporbi, i jasno se deklariralo protiv prodaje, iako se svi kunu da su protiv prodaje Češke vile od strane države.
Krivnju za prodaju "Češke vile" snose i svi drugi koji su bili na vlasti, kako na državnoj tako i na lokalnoj razini, ali ostati će zapisano da je HDZ prodao ulaz u luku sv.Jurja.



Nema komentara:

Objavi komentar