srijeda, 20. ožujka 2019.

Svjetski dan kazališta za djecu i mlade u Visu!


Svjetski je dan kazališta za djecu i mlade!
Kazalište može bez svega, ali ne može bez glumca i publike. Dovoljan je jedan glumac i jedan gledatelj da se stvori kazalište, ali ako nema gledatelja nema ni kazališta. Stoga draga publiko vi baš vi ste kamen temeljac na kojem počiva kazalište. Roditelji, bake, djedovi, svi članovi porodice i prijatelji, učitelji, nastavnici i profesori povedite svoje najmlađe u kazalište ili bar krenite kad oni povedu vas. Čeka vas čarolija kazališta, najljepša čarolija koja postoji od kad je svijeta i vijeka. DOBRODOŠLI U KAZALIŠTE! Hrvatski centar UNIMA i Hrvatski centar ASSITEJ zadnjih desetak godina zajednički obilježavaju Svjetski dan kazališta za djecu i mlade, 20. ožujka i Svjetski dan lutkarstva, 21. ožujka. 
Tjedan dana iz toga, 27.ožujka obilježava se Svjetski dan kazališta te smo ga na Visu odlučili proslaviti predstavom „Ubojstvo u klubu Quasimodo“ nagrađenog hrvatskog pisca i glumca Elvisa Bošnjaka u izvedbi Kazališta Playdrama iz Splita. Predstava će se održati u Hrvatskom domu u Visu u subotu 30.ožujka s početkom u 19:30. Playdrama najavljuje predstavu ovako: U klubu Quasimodo iza šanka leži plavokosa žena pokrivena stolnjakom. Viri tek pramen plave kose i ruka u kojoj je crvena kravata. Vlasnik kluba Joe budi se s pištoljem u ruci. Njegov prijatelj, također Joe, sinoć je negdje izgubio svoju crvenu kravatu. Ni jedan ni drugi ne sjećaju se plavuše ali očito je da je jedan od njih dvojice ubio plavušu. Tko je to napravio i zašto? Tko je ta plavuša? I dok tako pokušavaju rekonstruirati proteklu noć Joe 1 i Joe 2 susresti će se s izazovom razotkrivanja vlastitog životnog stanja i svojih najdubljih žudnji. Redateljica predstave je Nenni Delmestre, a glume Elvis Bošnjak, Alen Liverić i Justina Vojaković Fingler. 
Predstava Kazališta Playdrama gostuje u sklopu programa "Zimski teatar na Visu" koji provodi Umjetnička organizacija BESA uz podršku Ministarstva kulture. Cijena ulaznice: 40kn Prodaja na blagajni pred početak predstave.

Nema komentara:

Objavi komentar