petak, 9. rujna 2022.

Bolesnica! (Vando Rauning!)


 Viški veterinar Mario Gavranović je odličan, ali je na Visu samo od srijede do četvrtka. A bolest ne bira termine. Stela je popodne dobila temperaturu 40,8°C i trebalo je dočekati slijedeće jutro do veterinara u Splitu. Zovi veterinara Antonia Popovića iz ambulante Rauning: što da se radi. Kaže da joj dam četvrtinu Lekadola svakih šest sati i antibiotik (kojeg sam imao kući). Ali Lekadol nije dobar za pse. Kaže da je najvažnije sada skinuti temperaturu, a ako bude neke reakcije to će se poslije rješavati.  Tako i učinim. A ujutro je Antonio izmjerio temperaturu od 41,6°C. Brzo infuzija, injekcija za snižavanje temperature i injekcija antibiotika. I tako par dana ujutro i popodne, a onda svako jutro, dok se upala nije smirila. Još nije gotovo, ali sad je već sve dobro.
Svi moji psi liječili su se kod Vanda Rauning (na fotografiji), a i zgodno je nama otočanima, jer je na Bačvicama, pa je blizu trajektu. Sada se stigne vratiti istim trajektom. Sva su tri veterinara/ka u ordinaciji izvrsni. Preporuka!


Sada imam kod kuće par tableta antibiotika i tableta za snižavanje temperature, pa ako tko dođe u sličnu situaciju neka mi se javi.

Nema komentara:

Objavi komentar