srijeda, 28. rujna 2022.

Island Connect


 preuzeto s fb stranice Island Connect 

Pozivamo vas na javnu prezentaciju dvaju izvedbenih projekta nastalih u sklopu projekta Island Connect (Otočka veza), u subotu, 8. listopada 2022. u 19h u Spomendomu u Komiži. 

 Prvi rad u nastajanju pod imenom “The Laughing Crowd”, danskih izvedbenih umjetnica Antoinette Helbing i Birgitte Skands, predstavit će se u obliku izvedbenog predavanja koje oscilira između plesa, instalacije i koncerta. Bavi se smijehom kao društvenom komunikacijom, tjelesnim stanjem, zvukom i iskričavim osjećajem. Smijeh će se prikazati kao fizička manifestacija širokog spektra pomiješanih osjećaja. 
 Drugi rad u nastajanju “The Feeling Soul” osmislili su irski umjetnici, glumica Annette Flynn, te dramaturg i pisac Féilim James. Ovim monologom jedne žene nastoji se istražiti što znači živjeti na otoku, doslovno ili metaforički, kroz prizmu otočkih mitologija i kroz žensko iskustvo. 
 Oba rada trajat će oko 20 minuta, a nakon izvedbi slijedi diskusija s publikom (uz prijevod).  
 Prezentacije su rezultat dvotjednih istraživanja na europskim otocima, gdje su umjetnici boravili na rezidencijama, uključujući Mallorcu, Bornholm i Vis. 
 Projekt Island Connect podržan je sredstvima Kreativne Europe, a provodi se na otocima pet partnerskih organizacija iz Danske, Grčke, Irske, Španjolske i Hrvatske. Vodeći partner projekta je hrvatska Udruga Domino koja višku rezidenciju realizira u suradnji s Kazalištem Besa i Gradom Komiža. 
Više o umjetnicima i projektu pročitajte ovdje: https://thisisadominoproject.org/island-connect-dovodi.../

Nema komentara:

Objavi komentar