utorak, 23. ožujka 2010.

Prostorni plan Grada Visa neustavan?

Odluka o donošenju Prostornog plana uređenja Grada Visa izostavila je naselja Brgujac i Stončica pa se postavlja pitanje da li je taj plan ustavan.
Naime, članak 5. stavak 1. Ustava Republike Hrvatske zahtjeva da su propisi u sukladnosti sa ustavom i zakonom. Kada Zakon o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj navodi u članku 20. da su Brgujac i Stončica naselja Grada Visa, a u planu ih nema, onda Prostorni plan uređenja Grada Visa nije u skladu sa zakonom.
Također, ako su izostavljena navedena naselja tada je plan donesen temeljem netočne stručne podloge i zasniva se na pogrešnoj ocjeni stanja u obuhvatu prostornog plana. Plan je u suprotnosti sa Zakonom o prostornom uređenju i gradnji jer ne sadrži osnove naseljenosti uključivši površine naselja itd.
A što je najgore, ovo gore se odnosi samo na formalni dio Prostornog plana uređenja Grada Visa, a gdje su tek suštinske zamjerke koje se najplastičnije mogu opisati sa skidanjem gaća pred tajkunima.

1 komentar:

  1. Za Stončicu se točno zna zašto nije u planu ,naime tamo je bilo leglo protivnika bivšeg gradonačelnika.Bargujac neznam ali znam da kad sam pitao izrađivaća zašto te dvije lokacije nisu u pp,odgovorio je da nema novih zona tamo gdje nisu bili prije.Sve mu je objašnjeno i da su to naselja koja imaju stanovnike i da se vode u popisu naselja RH ali zaludu tupi on kako nema novih zona.I sve bi to bilo dobro da se odjednom nije pojavila nova zona i to u sred Velog polja.Tu nikad ništa nije bilo osim polj.zemljišta a da stvar bude gora kompletna građevna zona je u vlasništvu jednog čovjeka inaće istaknutog HDZovca koji ima pristup svim gradskim računalima i osoba je od visokog povjerenja gradonačelniku.Nevjerojatna je stvar abolicija sadašnjeg gradonačelnika od onoga što je rađeno za vrijeme A.Acalinoviča iako se dobro zna da mu je ovaj bio desna ruka i sve odluke u poglavarstvu pomogao mu je donjeti baš on.

    OdgovoriIzbriši