srijeda, 1. rujna 2010.

Edukacija viških vinogradara i vinara


Sekcija vinara Vino Visa, pri Udruzi vinogradara i vinara Visa, u vremenu 01.-04.09.2010. g. organizira niz predavanja pod skupnim nazivom: Unapređenje znanja i vještina o uzgoju grožđa i proizvodnji vina. Predavanja se održavaju u Gradskoj vijećnici Vis sa početkom u 17,30 sati i ulaz je slobodan za sve zainteresirane.
Danas je predavanje o uzgoju vinove loze održao dr. sc. Goran Zdunić ( na fotografiji). Prikazao je suvremene zahvate koje se provode u cilju poboljšavanja kakvoće grožđa. Pojasnio je osnovne principe rukovanja krošnjom trsa ( Canopy managment) i utjecaj na kavkoću grožđa.
Degustiralo se vina iz Južnoafričke republike (chardonnay, tržišna cijena 40 kuna) i Kalifornije (zinfandel, tržišna cijena 60 kuna) koja se prodaju u supermarketma. Vina su korektna, ali ništa posebno. Zaključak je da viška vina moraju biti bolja, jer se mogu nametnuti samo kvalitetom.
Osim teorijskog dijela održati će se i praktični. Sutra sa početkom u 9 sati održati će se u Dračevu polju u vinogradu vinara Lipanovića praktički dio.

1 komentar: