subota, 5. ožujka 2011.

Kućni brojevi

Postavljaju se kućni brojevi i u naseljima izvan grada Visa. Za nazive ulica uzimani su lokalni nazivi. To je s jedne strane dobro, jer su sačuvani stari nazivi, ali s druge strane biti će i pomalo smiješnih situacija. Tako sam ja u naselju Brgujac, a ulica mi je Bargujac. Ili adresa Podstražje, Postrožje 1. Kakva će samo zbunjoza nastati kod onih koji budu pisali nekom višaninu. Adresa nije samo radi nas, mi znamo gdje živimo, već i radi onih izvan otoka. Kad budu pisali ulicu: Vukovi misliti će da na Visu ima vukova :))).

3 komentara:

  1. Ili će Srbi svojatat da je to po Vuku...

    OdgovoriIzbriši
  2. Nije problem u nazivima ulica (fala bogu da se napokon učinilo nešto pametno), nego u nazivima mista. Naježin se kad čujen Brgujac i Podstražje, a virujen i da se naši stari okriću u grobovima na pomisao da bi im dica mogla tako počet zvat voljena mista. Zato: palac gore za nove nazive ulica!

    OdgovoriIzbriši
  3. umjesto da su u rukavcu podjelili adrese na gornji i donji rukavac tj. g. rukavac i d. rukavac i srebrna oni su za selo od "5m²" nabili 5 tragikomicnih adresa kao npr. VUKOVO, GRžEEEEEEE, BRALICEVO (HAHA), BONDA, SIROKOVAC itd itd....

    OdgovoriIzbriši