ponedjeljak, 25. srpnja 2011.

Prijava boravka


Pokušavajući uvesti red kod prijavljivanja boravka i radi boljeg nadzora u pružanju turističkih usluga, Turistička zajednica Grada Visa angažirala je "pomoćnog turističkog inspektora".
Da podsjetim:
Vlasnik kuća ili stanova za odmor, kao i sve osobe koje borave u toj kući ili stanu, moraju prijaviti svoj boravak uredu TZG Visa od 01.06. do 30.09., te platiti boravišnu pristojbu. Za strance je obveza prijavljivanja boravka tijekom cijele godine.
Novčana kazna za neprijavljivanje boravka iznosi od 1.000,00 do 3.000,00 kuna.

Broj komentara: 10:

  1. tko je dobio čast?

    OdgovoriIzbriši
  2. Šta je sa plivačkim maratonom? Nije valjda da će jedna od rijetkih pohvalnih manifiestacija izostati ovo ljeto? Pitam jer je ne vidim u programu događanja.

    OdgovoriIzbriši
  3. maraton je 20. kolovoza i nece izostati ni ove godine!;))

    OdgovoriIzbriši
  4. Zašto se na stranicama turističke zajednice grada visa nalazi hotel u komiži? Očito je da tz vode ljudi koji neznaju šta rade.

    OdgovoriIzbriši
  5. MoraM ih podjestit da oni nisu turistička zajednica otoka visa, nego grada visa.

    OdgovoriIzbriši
  6. Dali gosti hotela Biševo plačaju boravišnu taksu tz grada Visa ili Komiže. Odgovor je jasan, pa tako hotel biševo nema šta tražiti na stranicama tz visa. A da se vratimo i na ono kako stranice žalosno izgledaju. A komiža galopira pred nama.

    OdgovoriIzbriši
  7. Da li gosti hotela Biševa dolaze popiti piće, jesti, kupovati itd u Grad Vis. Ja sam taj koji je prvi plakat "Viškog ljeta" (onaj pompezni naziv namjerno ne navodim) odnio da se postavi u hotel Biševo, da njihovi gosti imaju saznanja što se događa i u Gradu Visu. I dok se jednom ne shvati da je otok Vis jedna, jedinstvena, nedjeljiva cjelina u turističkom, prostornom i inom smislu nema ništa od nas.
    I da, boravišnu taksu hoteli protuzakonito ne uplaćuju TZ-a.

    OdgovoriIzbriši
  8. Zna se šta predstavlja turistička zajednica jednoga grada, ona se treba borit da turist dođe i ostane u tom gradu tj. njegovom području, a ne nekom drugom. TZ grada komiže nikad nije reklamirala viške smještajne kapacitete i agencije, dok je tz grada visa sve do nedavno to činila, a ovim i dalje čini. Neznam baš da bi se privatni iznamjljivači u visu koji plačaju boravišne takse složili sa vašom konstatacijom.

    OdgovoriIzbriši
  9. Dvije turističke zajednice koje djeluju na otoku mogu surađivati i to je poželjno, ali to ne znači da tz jednoga grada treba reklamirat smještaj u drugome gradu koji ima svoju tz.

    OdgovoriIzbriši
  10. hotelski gost i gost koji traži privatni apartman su dvije različite vrste gostiju. Gost koji traži privatni apartman ide u hotel samo ako to mora, dok gost iz hotela češće prelazi u privatni apartman. U svakom slučaju, radi se od dva različita poimanja odmora i zato te dvije vrste smještaja nisu u sukobu.
    Apartmanizacija ala Nečujam ili Žnjan je nešto sasvim treće, ali to je opet tumor posebne vrste.
    E da, sad na webu TZ Komiže imate i viške (grada Visa) plaže. Naravno, da to nije isto o čemu visvis piše, ali usko gledano dolazak na višku plažu, upoznavanje sa tim dijelom otoka, može biti i povod traženju smještaja na ovoj strani otoka.
    I molim da se zapamti da ne plaćaju boravišnu taksu iznajmljivači nego njihovi gosti. To nije njihov novac, oni ga samo transferiraju i upravo je to razlog zašto smatram da su hoteli i jedan kvazi turistički djelatnik kazneno odgovorni kad neuplaćuju boravišnu TZ. O tome ću uskoro u posebnom postu.

    OdgovoriIzbriši