nedjelja, 2. listopada 2011.

Ostavka na članstvo u TVG Visa


Podnio sam ostavku na članstvo u Turističkom vijeću Grada Visa. U vremenu kad je na dijelu bezprizorno uništavanje prostora, po kojem je otok Vis prepoznat u svjetskim okvira, ne vidim smisla u svom daljnjem sudjelovanju u rada Turističkog vijeća. Moje poimanje razvoja turizma ne zasniva se na betoniziranju otoka. A upravo se to događa i činjenjem i ne činjenjem od strane gradske vlasti. Moje tvrdoglavo inzistiranje u Turističkom vijeću na donošenju strategije turističkog i inog razvoja otoka Visa, na jačem utjecaju vijeća na problematiku turizma i raspisivanju natječaja za "viško ljeto" postali su bespredmetni. 

Broj komentara: 10:

  1. Evo ovako završavaju svi koji misle da nešto i nekoga mogu promjeniti. Izgubili ste vrijeme, a da ste još ostali u najmanju ruku izgubili bi i zdravlje. Ne čudim se Vašem postupku, ali dali ste šansu neradu, neproduktivnosti i neambicijoznosti da i dalje plivaju, a oni šta Vas ne vole ili ne drže do Vašeg mišljenja-uživaju. Vi ste i dalje stanovnik ovog otoka, ali ćete bar mirniji dočekati noć. Laka Vam i ugodna noć!

    OdgovoriIzbriši
  2. Da ne bude zabune i dalje mislim da se stvari mogu promijeniti. Ovako će mi biti lakše povezati sve koji slobodno misle i spremni su zajednički gurati stvari od javnog interesa.

    OdgovoriIzbriši
  3. Slažem se sto posto sa svim rečenim: tu gradnju treba hitno zaustaviti. Ali ajmo prvo pomesti ispred svojih vrata i dovesti, ako je više uopće moguće, obalu pod kućom, sramotno BETONIRANU, u prvobitno stanje, kao i urediti fasadu NAJBETONSKIJE kuće u mjestu, a onda govoriti protiv BETONIZACIJE.

    OdgovoriIzbriši
  4. Tipičan primjer demagogije. Nemojmo o bespravnoj izgradnji nego o fasadama.

    OdgovoriIzbriši
  5. Kako ste i sami više puta napisali, poznata je stvar da su hoteli Vis d.d. najveći neplatiša boravišne pristojbe tz-u grada Visa. Na stranici http://www.tz-vis.hr/hr/doga.htm je izašao natječaj za izbor organizatora manifestacije "viško ljeto 2012". Zanimljive su napomene na kraju; "TZG Visa može za organizatora manifestacije ishoditi povoljnije cijene noćenja u hotelima Vis d.d.". Dakle tzg visa reklamira i upučuje organizatora na smještaj u hotele vis d.d.-a, koji ne plača boravišnu pristojbu. Svašta. Možda koja tema nova o tome.

    OdgovoriIzbriši
  6. Te niže cijene su za izvođače, te na taj način hotel sudjeluje u "viškom ljetu" i doprinosi smanjenju troška manifestacije. E sad, da li je to dobro rješenje dalo bi se ozbiljno razmotriti.
    Međutim, koliko mi je poznato trošak noćenja se prebiva sa dugovanjima TZ, pa se dug hotela smanjuje.
    U svakom slučaju, stvari oko hotela nisu dobre. Grad i TZ radi radnika ne želi vuči nikakve oštre poteze, a kad se bolje razmisli u ovako nesređenoj zemlji ni nemaju nekog izbora.
    PS nisam još vidio natječaj, ali mi je drago da je barem tu moja upornost dala ploda.

    OdgovoriIzbriši
  7. Nisam dugo bio na ovom blogu pa nisam vidio odgovor na svoje (žao mi je) Anonimno od 10. listopada u 07:37. Zato sad odgovaram. Nije to nikakva demagogija, ne radi se o fasadi kao većem problemu od bespravne gradnje, ali smiješno je da vi o tome pišete (iako u ostalim slučajevima podržavam ono za što se borite i skidam kapu za hrabrost da objavljujete ovakve postove pod punim imenom i prezimenom jer je ja sam nemam). Dakle, nemam ništa protiv Vas kao osobe, dapače, ali znam puno toga o povijesti, kako starijoj, tako i novijoj našeg kraja.

    OdgovoriIzbriši
  8. Ako moja i kuće okolo imaju građevinsku dozvolu onda je to zakonito. Ako kuća koja se gradi nema dozvole onda je to nezakonito. Gotovo.
    A što se tiče fasade....a valjda to nešto košta.....a u ovoj državi od poštenog rada i nije lako bilo što napraviti. S ovim je gotovo o fasadi :), ali ne i o bespravnim izgradnjama.

    OdgovoriIzbriši
  9. Je li to 100% provjereno da gradnja u Brgujcu nema dozvolu? Možda su je nekako ipak dobili? Jer mnogi su zvali inspekciju, možda ipak postoji dozvola kad nitko nije reagirao?

    OdgovoriIzbriši
  10. Sigurno nemaju dozvolu,a i inspektorica je bila na terenu. Kad se sve doznalo, sada se pokušavaju pokriti papirima kako su reagirali, a sve namištaju da se prvo završi sa izgradnjom. Računaju kako nikome nije srušeno, pa da neće i njima.

    OdgovoriIzbriši