petak, 25. svibnja 2012.

Lajkate li te još Miranda Mršića?


Na mojoj fejs stranici često je oglašen oglas za lajkanje Miranda Mršića. Mnogi su ga moji fejs prijatelji lajkali. Svi su  redom bili protiv HDZ-ovskog pokušaja da se ukine produžena primjena kolektivnih ugovora. A lajkali su baš njega koji sada, u maniri najbahatijeg HDZ-ovca, pokušava provesti nasilno ukinuće produžene primjene kolektivnih ugovora.  Nisam za bezrezervnu podršku produžene primjene kolektivnih ugovora, ali za sada se jedino tako može braniti slabija pozicija radnika i rada u odnosu na kapital.
Zanimljivo je kako su kukurikavci brzo prigrlili HDZ-ovsku praksu, pa i njihov svijetski doprinos pravnom neredu: odredbama jednog zakona mijenjati odredbe drugog zakona.
Sad se jedino još mora pojaviti Milanović sa onim svojim čuvenim: sorry. Da kaže: je, bili smo protiv ukidanja produžene primjene kolektivnih ugovora, ali sorry ... sad smo mi na vlasti.
Nego, lajkate li još Miranda Mršića?

2 komentara:

  1. Leburisti,više ideja a manje kritika !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pogledaj ovdje (samo kad je u pitanju sabor):http://www.laburisti.com/modules/docmanager/index.php?curent_dir=6 Naravno, svi zakonski prijedlozi su odbijeni, vjerojatno zato što se ne odnose na povećavanje cijena.

      Izbriši