ponedjeljak, 14. svibnja 2012.

Nacrt PUP-a Rukavac

                                                             
Večeras se u Podstražju održala rasprava o Nacrtu PUP-a Rukavac. Dobro je da se već u ovoj fazi raspravlja o planu, ali nije dobro što je ponovno netko zakazao i nije plakatirao obavijest o raspravi. 
Nacrt se zasniva na postojećim planovima, te ne uključuje plan grada da se na tom području izgrade turistički objekti sa do najviše 500 postelja.
Mislim da je Braco Bralić dao suštinsku primjedbu, a koja se odnosi na broj kuća koje se planiraju izgraditi na državnom zemljištu. Planira se izgraditi oko 300 kuća, a ako u njima tijekom ljeta budu samo 4 osobe, to bi značilo da bi se broj stanovnika u tom periodu povećao za 1200 stanovnika. U slučaju izgradnje hotela povećao bi se broj novih osoba, na tom području, na oko 2000 osoba. To je 100 puta više nego Rukavac ima stanovnika u zimskom području. Kad se uzmu u obzir već postojeće vikend kuće, koje su tijekom ljeta pune, goste koji će dolaziti na plažu Srebrna, onda je razvidno o kakvom će pritisku raditi na ovom području. Ponavljamo grešku Španjolske koja tijekom zime na obali ima prazne gradove (gradove duhove).
Planiraju se građevinske parcele od 500 m2, ali mi se čini da bi trebalo smanjiti veličinu građevinske zone. 


1 komentar:

  1. Smanjiti veličinu zone i povećati minimalnu površinu čestice na 1.000 m2

    OdgovoriIzbriši