četvrtak, 17. svibnja 2012.

U susret proslave odlaska JNA


Uskoro će 20 godina od odlaska JNA sa otoka Visa. Program proslave je gotov i uskoro će biti objavljen. Dana 26.05.2012. dolazi predsjednik, Republike Hrvatske, Ivo Josipović. Trebao se održati i koncert orkestra HRTV, ali umjesto njega koncert će održati viški glazbenici. Sa HRTV kažu da se koncert neće održati, jer da nemaju para. Lažu. Mora biti da je uprava HRTV prezauzeta uništavanjem i zadnjih djelića onog što se zove javna televizija.
Dana 30.05.2012. na Ravnici održati će se koncert Prljavog kazališta. U organizaciju proslave, uz gradsku vlast, izuzetno aktivno se uključila i viška udruga mladih Provislo.
Eh, naviru sjećanja na taj dan. Sticajem okolnosti nisam bio na ratištu, te sam se po saznanju da je JNA otišla iz Visa sjurio u Loru znajući da će HRM otploviti za Vis. I tako, slijedeći dan ukrcao sam se na naš ratni brod i u hrvatskoj uniformi stupio na viško tlo, nakon dugog, dugog vremena. Dani ponosa i slave, a danas.....

1 komentar:

  1. Najupečatljivije u sjećanju iz tog vremena(vremena tjeskobe,osjećaja nemoći i nezaštićenosti)ostao mi je strah da mladi ne učine kakvu nepromišljenost i nastradaju.Na svu sreću bilo je i onih trezvenih koji su ih smirivali!
    Danas nakon 20 godina osjećam tugu.Skupo je plaćena sloboda,a ne znamo što s njom.Kakav smo mi to narod!?

    OdgovoriIzbriši