petak, 14. prosinca 2012.

Prostorni plan - perfidne igre

 
Teški oblaci nadiru nad Visom. Evo što kaže naš eminentni arhitekta Boško Budisavljević o županijskom prostornom planiranju: 

IZMJENE I DOPUNE PP SDŽ - nastavak
PERFIDNE IGRE

Neke kolege su me upozorili da se nije promijenio broj niti veličina famoznih „izdvojenih zona ugostiteljsko-turističke namjene unutar ZOP-a (Zašticenog obalnog pojasa)“, pa sam pročitao „Sažetak za javnost“.
 U njemu stoji da su ugostiteljsko turističke zone jedan od važnih čimbenika pristupu izrade „Izmjena i dopuna ..“, jer su stare ostatak socijalističkog planiranja, neprivedene svrsi kroz duži vremenski period te ih treba smanjiti, a tamo gdje su u međuvremenu izgrađeni nelegalni objekti, zamijeniti novim.
 Da vam puno ne duljim, smanjenje po izrađivačima PP-a izgleda ovako , citiram :
 „Važecim Prostornim planom županije planirano je 1188,77 ha ugostiteljsko-turističkih zona u ZOP-u, a Izmjenama i dopunama Plana ta površina je smanjena za 15,80 ha pa sad iznosi 1172,97ha.“
 Dakle, smanjenje iznosi 1,3 % ukupne površine tih zona na razini cijele županije !!
 Što se Visa tiče tu je situacija još gora, površina zona je POVEĆANA. Kako ? Pa eto ovako.
Navodi se da je izbrisan Samogor (koji je u stvari samo prenamijenjen u nešto sofisticiraniji ali isti sadržaj) te Podstražje Zaravanče, a da su novoplanirane zone -  Rukavac Srebrna i Punta Biškupa. Kako je Samogor praktično ostao, smanjenje od 4,0 ha i 200 ležaja Zaravanča zamijenjeno je s 11,0 ha i 800 ležaja, dakle povećanje za 7,0 ha i 600 ležaja. Uz sve to ostaju one od ranije, Barjoška, Parja i Zaglav.

Boško Budisavljević

Nema komentara:

Objavi komentar